Waarom Karakter

Karakter is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland, Overijssel Noord-Brabant en Limburg. Kinderen en jongeren (0-18 jaar) uit alle gemeenten in Nederland kunnen -met een verwijzing- bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose en andere psychiatrische problematiek.

Centrum Jonge Kind

Meer info

Karakter in Duitsland

Meer info

LVB en psychiatrie

Meer info

Komende scholingen voor professionals

Webinar

Webinar ADHD in de praktijk van de huisarts

Meer info
E-learning

E-learning vroegsignalering Autisme

Meer info
29 sep Ede

Communiceren met kinderen met autisme (1 dag)

Meer info

Het laatste nieuws

29 juni 2020

Overijssel: extra stimulans intensieve thuisbehandeling

Beter worden doe je thuis, waar je ook verblijft! Dit jaar krijgt dit motto een extra stimulans in de regio Overijssel: intensieve thuisbehandeling (IHT) is het uitgangspunt en daarbij zijn klinische voorzieningen in Almelo en Zwolle (deels) omgebouwd naar een grotendeels opnamevervangend behandelaanbod.

Lees meer
25 juni 2020

Karakter gestart in Venlo

Karakter Horst is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in Venlo. Josine van den Meijdenberg is als kinder- en jeugdpsychiater aan deze locatie verbonden en vertelt over de stap naar Venlo.

Lees meer
23 juni 2020

Jaarbeeld 2019: Verbinding

We blikken terug op een jaar waarin we ruim 8.000 patiënten in zorg hebben gehad en we meer dan 4.000 professionals hebben voorzien van diverse trainingen vanuit de Karakter Academie. Een jaar waarin twee van onze afdelingen het TOPGGz keurmerk ontvingen en er steeds meer kennis en kunde van Karakter beschikbaar is gekomen voor partners ...

Lees meer

Versoepelingen: Behandelingen weer op locaties en in de gezinnen (naast de online behandelingen)

Lees meer

Nieuwe website

Dit is de nieuwe website van Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie.

Lees meer