Waarom Karakter

Karakter is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland, Overijssel Noord-Brabant en Limburg. Kinderen en jongeren (0-18 jaar) uit alle gemeenten in Nederland kunnen -met een verwijzing- bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose en andere psychiatrische problematiek.

Centrum Jonge Kind

Meer info

Karakter in Duitsland

Meer info

LVB en psychiatrie

Meer info

Komende scholingen voor professionals

12 apr Ede

TRAP training (1 dag)

Meer info
18 mei Online

Vroegsignalering Autisme (verdieping) dagdeel

Meer info
Op aanvraag Op aanvraag

Normaliserend werken in de wijk

Meer info

Het laatste nieuws

16 december 2020

Eerder signaleren betekent winst in kwadraat

“Met het eerder signaleren en voorkomen van daadwerkelijke ontwikkelingsstagnatie is een wereld te winnen.” Vanuit haar nieuwe rol als bijzonder hoogleraar Neurobiologische Ontwikkelingsstoornissen gaat prof. dr. Nanda Rommelse met name aandacht schenken aan het in de kiem smoren van mogelijke ontwikkelingsproblemen.

Lees meer
16 december 2020

Behandelen in coronatijd: update december 2020

De afgelopen weken is het aantal besmettingen zo snel toegenomen, dat het kabinet heeft besloten tot een harde lockdown. We moeten met zijn allen terug naar de maatregelen zoals in het voorjaar.
Voor de zorg bij Karakter verandert er niets ten opzichte van de afgelopen maanden. Onze gebruikelijke zorg met gesprekken op onze locaties of bij gezinnen thuis gaat zoveel mogelijk door.

Lees meer
09 december 2020

Reportage: een dag meelopen in de jeugdpsychiatrie in coronatijd

Het ingewikkelde leven van kwetsbare kinderen is door de pandemie nog wat ingewikkelder geworden. Een journalist van NRC liep een dag mee met onze kinder- en jeugdpsychiater Heddeke Snoek.

Lees meer

Corona update: behandelingen op locaties en in gezinnen gaan zo veel mogelijk door.

Lees meer