Waarom Karakter

Karakter is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland, Overijssel Noord-Brabant en Limburg. Kinderen en jongeren (0-18 jaar) uit alle gemeenten in Nederland kunnen -met een verwijzing- bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose en andere psychiatrische problematiek.

Centrum Jonge Kind

Meer info

Karakter in Duitsland

Meer info

LVB en psychiatrie

Meer info

Komende scholingen voor professionals

03 nov Ede

TRAP training (1 dag)

Meer info
24 nov Ede

Vroegsignalering Autisme (verdieping) dagdeel

Meer info
03 dec Ede

Vaardig bij psychiatrische problematiek (1,5 dag)

Meer info

Het laatste nieuws

01 oktober 2020

DREAMS: meer inzicht in kinder- en jeugdpsychiatrische zorg

Wist u dat de vier academische kinder- en jeugdpsychiatrische instellingen jaarlijks meer dan tienduizend kinderen en jongeren behandelen? Vanwege deze aantallen ontstaan grote kansen voor klinisch relevant wetenschappelijk onderzoek en meer fundamenteel onderzoek.

Lees meer
01 oktober 2020

Bijdragen aan preventie om groeiende vraag naar jeugdhulp te verminderen

Zorgorganisaties en gemeenten zijn het met elkaar eens: graag zouden ze zien dat de vraag naar jeugdhulp in de volle breedte afneemt. Ook als Karakter willen wij bijdragen aan een maatschappij waarin meer kinderen onder de noemer ‘normaal’ vallen en er minder verbijzonderd wordt.

Lees meer
30 september 2020

Karakter opnieuw erkend als opleider van kinder- en jeugdpsychiaters

De opleiding voor kinder- en jeugdpsychiaters bij Karakter is dit jaar opnieuw gevisiteerd door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten. We blijven voor de komende vijf jaar weer erkend als opleider van kinder- en jeugdpsychiaters.

Lees meer

Behandelen in coronatijd: behandelingen op locaties en in gezinnen gaan door.

Lees meer