Waarom Karakter

Karakter is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in Gelderland, Overijssel Noord-Brabant en Limburg. Kinderen en jongeren (0-18 jaar) uit alle gemeenten in Nederland kunnen -met een verwijzing- bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose en andere psychiatrische problematiek.

Centrum Jonge Kind

Meer info

Karakter in Duitsland

Meer info

LVB en psychiatrie

Meer info

Komende scholingen voor professionals

03 nov Ede

TRAP training (1 dag)

Meer info
24 nov Ede

Vroegsignalering Autisme (verdieping) dagdeel

Meer info
03 dec Ede

Vaardig bij psychiatrische problematiek (1,5 dag)

Meer info

Het laatste nieuws

20 oktober 2020

Jerusalema Challenge Karakter Enschede

De Jerusalema Challenge symboliseert hoop in deze moeilijke coronatijden. Vanuit Karakter Enschede veel steun, liefde en aandacht voor elkaar in deze periode. Samen staan we sterk en zijn we er ook nu voor onze kinderen/jongeren en hun ouders.

Lees meer
09 oktober 2020

Stichting Vrienden van Karakter zoekt een bestuurslid

Het realiseren van een natuurspeelplaats, het organiseren van een bijzondere bioscoopavond of het op touw zetten van een dreamnight, waar kinderen zich kunnen uitleven. Stichting Vrienden van Karakter voert deze projecten uit, zodat kinderen en jongeren met complexe, psychische problemen ook gewoon kind kunnen zijn.

Lees meer
08 oktober 2020

Behandelen in coronatijd: update oktober 2020

Vanwege de Coronamaatregelen zullen u en uw kind gedurende de afgelopen maanden vooral online contact met de behandelaren van Karakter hebben gehad. Dat betekende veel communicatie via het beeldscherm.

Lees meer

Behandelen in coronatijd: behandelingen op locaties en in gezinnen gaan door.

Lees meer