Zebra - deelnemers gezocht

Zebra - deelnemers gezocht

Het doel van dit onderzoek is om meer te weten te komen over de oorzaken en het beloop van ASS tijdens de eerste jaren van de ontwikkeling.

Waarom is dit onderzoek belangrijk?
De meeste broertjes en zusjes (zogenaamde ‘brusjes’) van kinderen met ASS ontwikkelen zich normaal. Desondanks hebben brusjes wel een grotere kans op ASS dan andere kinderen. Die kans is ongeveer tien tot twintig keer zo groot als in de algemene bevolking. In dit onderzoek wordt bestudeerd welke verschillen er zijn in de ontwikkeling tussen jonge kinderen die een oudere broer of zus met ASS hebben, en jonge kinderen die geen broer of zus met ASS hebben. Op de lange termijn zal dit onderzoek bijdragen aan meer kennis over de oorzaken en vroege kenmerken van ASS. Hopelijk wordt vroegere diagnosestelling en behandeling hierdoor mogelijk en leidt dit tot verbetering van de ontwikkeling van het kind en kwaliteit van leven van het gezin.

 

Wie kunnen meedoen aan het onderzoek?
Babybroertjes en -zusjes (tussen de nul en tien maanden) van kinderen bij wie een diagnose in het autisme spectrum (Autisme, PDD-NOS, of het syndroom van Asperger) officieel is vastgesteld kunnen deelnemen. Daarnaast wordt een groep baby’s onderzocht die geen broer of zus met ASS heeft.

Heeft u een zoon of dochter met ASS en een baby tussen de nul en tien maanden, dan hebben we uw hulp hard nodig!

 

informatie voor ouders informatie verwijzers

 

Terug naar boven