Onze behandelaren

Bij Karakter werken vele behandelaren, elk met hun eigen functie en specialiteit. Maak hier kennis met onze psychologen, psychiaters, gezinsbehandelaren, en nog veel meer andere behandelaren. Ze leggen zelf uit waarom ze bij Karakter werken.

Hieronder kan je zoeken naar jouw behandelaar

G. Heikamp

Gezinsbehandelaar

Gera: ik werk bij Karakter vanwege de veelzijdige doelgroep en de vernieuwingen binnen de zorg van Karakter spreken mij aan.

Ede

A.M.J. Heinemann

GZ-psycholoog i.o.t. Klinisch (neuro)psycholoog

Anke: vanuit samenwerking zoek ik graag met ouders en kinderen naar mogelijkheden, in situaties waarin soms moeilijkheden voorop staan. Hierin probeer ik altijd gebruik te maken van de sterke kanten in een gezin of bij een kind/jongere.

Specialismen:

 • Cognitief gedragstherapeut VGCt
 • EMDR practitioner i.o.
 • Betrokken bij het onderzoek naar de Blended Dappere Kat
 • Betrokken bij het geven van onderwijs bij het SPON

Zorglijn LVB Ede

A. Hendricks

Psycholoog

Annemiek: ik wil graag dat ouders en kind/jongere zich gehoord voelen en dat er verandering komt in de situatie waar ze mee zitten.

Zorglijn ADHD Arnhem

J. Hendriks

Cognitief gedragstherapeutisch werker

Jamie: ik ben enthousiast, vrolijk en betrokken naar de patiënt en zijn omgeving. Ik werk bij IBC Kind en daarnaast ook voor de leeromgeving. Ik geef E-health training en de 5 Steps training.

IBC Kind Nijmegen

L. Hendrikx

GZ-psycholoog, Systeemtherapeut

Lilian: als systeemtherapeut en GZ-psycholoog ben ik met name gespecialiseerd in relaties en interacties binnen het gezin.

Zorglijn ADHD Ede

F.W. van Henten

Systeemtherapeut

Fred: systeemtherapie is binnen Karakter een inspirerend vak om samen met gezinsleden hun kwaliteiten en hun mogelijkheden te ontdekken en te helpen ontwikkelen.

Zorglijn ASS Ede en Nijmegen

P. Herpers

Kinder- en jeugdpsychiater

Pierre: ik werk als kinder- en jeugdpsychiater binnen het Intensief Behandelcentrum Jeugd in Nijmegen, met speciale aandacht voor crisissituaties. Daarnaast ben ik manager behandelzaken van het IBC Jeugd. Ook doe ik wetenschappelijk onderzoek bij jongeren met gedragsproblemen. In mijn werk vind ik het belangrijk om mensen in hun kracht te krijgen, vanuit een oplossingsgericht behandelperspectief.

IBC Jeugd Nijmegen

A. den Hertog

Kinder- en jeugdpsychiater

Zorglijn ASS Apeldoorn

M. Hesselink

Gezinsbehandelaar

Marlies: ik vind het uitdagend om met allerlei verschillende gezinnen te werken en samen te zoeken naar een passende oplossing.

Specialisme:

 • Infants

Zorglijn ADHD Ede

B. Hochstenbach

Kinder- en jeugdpsychiater

Bram: ik zet me graag in voor kinderen, jongeren en hun ouders bij complexe psychiatrische problemen en een ontwikkelingsachterstand.

Zorglijn LVB Ede en Venlo

I. Hoek

Klinisch (neuro)psycholoog

Zorglijn SAOS en ASS Tiel

L. Hoekstra

Kinder- en jeugdpsychiater

IBC Jeugd Nijmegen

S. van den Hoff

Behandelcoördinator, Psycholoog

Zorglijn ASS Apeldoorn

D.P. Homan

Sociotherapeut, Gezinsbegeleider

Debbie: ik vind het een uitdaging om met behulp van mijn kennis en ervaring kinderen en hun ouders weer op weg te helpen.

Almelo

W. Homans

Kinder- en jeugdpsychiater

Willemijn: ik werk als kinder- en jeugdpsychiater bij Karakter in Hengelo en Zwolle. Daarnaast ben ik ook waarnemend geneesheer directeur.

Specialismen:

 • Infants
 • Somatoforme stoornissen
 • Groepspsychotherapie

Zorglijn Infants Hengelo en Zwolle

S. van Hoof

Gezinsbehandelaar

Susanne: ik werk als gezinsbehandelaar binnen de Intensive HomeTreatment.

IBC Jeugd Nijmegen

L. Hubers

Orthopedagoog

Liza: ik doe diagnostiek en geef behandeling binnen de zorglijn ASS op de polikliniek in Ede.

Zorglijn ASS Ede

C.I. Hubert- van der Linde

GZ-psycholoog

Carien: ik vind het een uitdagende puzzel om samen met kinderen/jongeren en ouders te ontdekken waarom de ontwikkeling problematisch verloopt - en creatief te zoeken naar wat helpend kan zijn! Ik werk als GZ-psycholoog op de polikliniek en daarnaast als specialistisch ondersteuner van huisartsen te Scherpenzeel.

Specialismen:

 • Infants
 • ADHD
 • ASS
 • LVB

Zorglijn ADHD Ede

K. Huis in 't Veld

Psychomotorisch therapeut

Karen: van nature ben ik een nieuwsgierig persoon. In mijn werk als PMT'er kan ik dit op een professionele manier inzetten. Daarnaast zit er altijd nog een kind in mij, ook dit komt goed van pas in mijn werk bij Karakter.

Zorglijn ADHD Apeldoorn

Z. Hulscher

Verpleegkundig specialist

Zara: als verpleegkundig specialist heb ik oog voor de dagelijkse klachten en gevolgen van de stoornis van een kind en het gezin en kijk ik zowel naar de somatische als psychische klachten bij een kind. Mijn deskundigheid ligt in de combinatie van zowel psychiatrie, somatiek als/en pedagogische zorg. Daarnaast komen kinderen ook bij mij als ze medicijnen nodig hebben.

Als verpleegkundig specialist wil ik een betekenisvolle bijdrage leveren in de ontwikkeling van kinderen door het kind en zeker ook het gezin en zijn omgeving te ondersteunen. Passende en laagdrempelige zorg is belangrijk. Daarnaast werk ik als verpleegkundig specialist samen met huisartsen en kinderartsen.

Specialismen:

 • Somatiek en leefstijl
 • Consultatie (medicatie) voor en aan huisartsen
 • Onderzoek ADHD & ondergewicht

Zorglijn ADHD en IBC Kind Arnhem