Activeringsmodule

Momenteel krijg jij intensieve thuisbehandeling. Je bent nu nog veel thuis. Je ziet er tegenop om (weer) naar school te gaan of met een andere dagbesteding te starten. Deze behandeling (activeringsmodule) kan je daarbij helpen.

Wat ga je doen?
Je begint met het maken van doelen.
Voorbeelden van doelen: ‘Ik kan weer naar een activiteit buiten de deur’ of ‘Het lukt mij om in een groep te functioneren, opdrachten te doen en contact te hebben waardoor ik weer naar school/werk of dagbesteding kan.’

De doelen maak jij samen met je ouders en je behandelaren. Daarbij maken jullie ook duidelijk wie jou gaat helpen om die doelen te bereiken. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om aan je doelen te werken.

Je gaat drie dagdelen per week naar Karakter. Daar ontmoet je andere jongeren die ook meedoen aan deze activeringsmodule. Je gaat er werken aan je doelen. Daarnaast volg je psychomotore therapie en beeldende therapie.
Tussendoor bekijken we regelmatig met jou hoever je bent met het behalen van jouw doelen. Het gaat er uiteindelijk om dat je weer een goede, bij jou passende daginvulling krijgt, zoals school, een opleiding of een werkplek.

Wie gaan jou begeleiden?

Deze module wordt door vier vaste mensen gegeven. Zij zijn afwisselend over de drie dagdelen aanwezig. Er zijn in principe altijd twee begeleiders tegelijk aanwezig op een groep van maximaal acht kinderen/jongeren. Tijdens deze module zul je ook nog begeleid worden door een psychomotore therapeut of een beeldend therapeut.

Waar is het?

De module wordt gegeven bij Karakter in Ede.

Meer informatie en aanmelden?

Wil je meer weten? Overleg het met je behandelaar.

Een overzicht van onze behandelingen: