Eetstoornissengroep Zwolle

Beheerst denken over eten en niet-eten je leven? Kun je niet meer stoppen met eten of lijnen? In Zwolle is er een eetstoornissengroep waar je samen met jongeren die hetzelfde probleem hebben, gaat werken aan jezelf en oplossingen die bij jou passen.

In Zwolle hebben we een eetstoornissengroep waar iedere donderdagmiddag maximaal 6 jongeren bij elkaar komen. Het is een open groep. Dat betekent dat jongeren in verschillende stadia van hun eetstoornis bij elkaar zitten, zodat zij steun en herkenning bij elkaar kunnen vinden. Eén keer per maand kunnen jongeren in- en uitstromen.

Voordat je deelneemt aan de eetstoornissengroep heb je een aantal individuele gesprekken met je therapeut om te snappen waardoor jij een eetstoornis hebt ontwikkeld.

Wat doen we tijdens de groep?

  • Er wordt samen geluncht om te oefenen met eten en drinken volgens de eetlijst.
  • Tijdens de cognitieve gedragstherapie krijg je informatie over wat een eetstoornis is en hoe het komt dat je een eetstoornis krijgt. Ook leer je je gedachten over eten veranderen, waarmee je je eetgedrag kunt gaan veranderen. Daarnaast leer je positiever over jezelf te denken, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt.
  • De psychomotore therapie bestaat uit bewegen en anders naar je lichaam leren kijken.
  • Aan het einde van de middag wordt de middag gezamenlijk afgesloten en worden leerdoelen voor de komende week besproken.

Oudergroep
Omdat niet alleen jij, maar ook jouw familie te maken heeft met jouw kijk op eten, betrekken we hen bij de behandeling. Alle ouders komen in een oudergroep bij elkaar. Het betrekken van het gezin bij de behandeling zien we als een belangrijk deel van deze therapie. Daarom zijn er regelmatig gesprekken waar jij en jouw gezin samen praten over hoe om te gaan met de eetproblemen.

Hoe ziet een middag in de groep eruit?
12.45-13.00 Inloop
13.00-13.45 Lunch
13.45-15.00 Psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie
15.00-15.15 Drinkpauze met tussendoortje
15.15-16.15 Psychomotore therapie
16.15-16.45 Bespreken van leerdoelen

Goed om te weten
We werken nauw samen met de kinderartsen van het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Meer info of aanmelden?
Neem contact op met cognitief gedragstherapeutisch werker Gerdien Veldink via het mailadres g.veldink@karakter.com.

Bekijk ook de volgende informatie: