TRAP - vaardigheidstraining

Wanneer je een nare (traumatische) gebeurtenis in het verleden hebt meegemaakt, kun je daar lange tijd last van blijven houden. Denk aan een ongeval, geweld, pesten of seksueel misbruik. Je kunt dan bijvoorbeeld somber worden, je minder waard voelen en snel boos of angstig zijn. Met de vaardigheidstraining TRAP leer je om te gaan met de gevolgen van nare gebeurtenissen waardoor je minder klachten krijgt en weer beter kunt functioneren in je dagelijks leven.

Voor wie?
De vaardigheidstraining TRAP is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar die meerdere traumatische ervaringen hebben meegemaakt. De TRAP training is meestal onderdeel van een traumabehandeling.

Hoe werkt het?

De vaardigheidstraining bestaat uit 12 sessies. Voordat we starten, is er ook altijd een gesprek met jou om samen te bespreken of TRAP helpend zou kunnen zijn. We stellen samen doelen op waar jij aan wilt werken en gaan dan aan de slag.

Doelen zijn bijvoorbeeld: beter leren omgaan met wisselende en heftig emoties, een positiever beeld van jezelf ontwikkelen en moeilijkheden in relaties met anderen beter leren hanteren.

Door oefeningen, verwerkingsopdrachten, rollenspelen en het trainen van vaardigheden werk je aan je doelen. Ook wordt er van je gevraagd om thuis te oefenen met opdrachten omdat de training daardoor effectiever is.

Om alvast een indruk te krijgen: bekijk de verschillende onderdelen van de vaardigheidstraining TRAP.

Ook goed om te weten

Meestal zijn de afspraken wekelijks en iedere sessie duurt ongeveer een uur.

Naar de effectiviteit van de vaardigheidstraining TRAP wordt momenteel wetenschappelijk onderzoek verricht.

Een overzicht van onze behandelingen: