Het verhaal van Tim

Het verhaal van Tim

Tim Content Pag

Ik zit op het gymnasium. Mijn hobby’s zijn zingen, dansen en acteren. Ik sta graag in het middelpunt van de belangstelling en ben dus ook niet bang om op het podium te staan. Ik zit op musicalles en ik heb er veel vrienden gemaakt. Maar ik heb ook moeilijke tijden gehad in mijn leven. Ik ben gepest in groep 6 en 7 en daar ben ik erg verdrietig om geweest. Ik kon om kleine onzinnige dingen boos worden.

Ruzie goed oplossen
Nu heb ik regelmatig gesprekken bij Karakter omdat ik vaak boos ben en dwingend kan zijn. Ik leer nu om een ruzie goed op te lossen, in plaats van weg te lopen of te gaan schelden. Ik vond het niet zo leuk om over vervelende situaties of dingen te praten. Ik ben dan bang dat mensen  me raar vinden. Wanneer mensen zich openstellen en oprecht aardig en geïnteresseerd in me zijn, vertrouw ik die ander meer en stel ik me ook meer open. In de therapie leer ik te praten over moeilijke situaties en hoe ik hiermee om kan gaan. Ik vertel steeds meer over mezelf en daardoor kan mijn therapeut me ook beter helpen. Als ik een probleem heb, denk ik hier zelf over na. Mijn therapeut van Karakter helpt me. Ik vertrouw haar, bespreek veel met haar en we zoeken samen naar een oplossing. Het lijkt soms of je niets hebt aan therapie, maar het helpt me echt om het beter te doen.

Toekomst
In de toekomst blijf ik spelen in musicals. Daar zou ik echt verder mee willen. Ik denk dat ik binnenkort niet meer voor therapie naar Karakter hoef en ik meer alleen kan. En dat ik mijn problemen ook met anderen, zoals mijn vrienden, kan bespreken.

Tim

 

Terug naar boven