Corona: maatregelen bij Karakter

Het Coronavirus heeft gevolgen voor praktisch iedereen in Nederland. Ook Karakter heeft daarom maatregelen genomen. Wij volgen daarin zoveel mogelijk de richtlijnen van het RIVM.

Hier vindt u updates over onze Coronamaatregelen en tips. Klik op een van de onderstaande pagina's om meer te weten.

Corona
09 juli 2020

Opbrengst coronatijd: blijvende vernieuwing

Nu we in Nederland in wat rustiger vaarwater zijn gekomen, kijken we bij Karakter terug op de afgelopen maanden. Maar vooral ook: wat heeft de coronatijd ons gebracht en wat betekent dit voor de toekomst? Bekijk de factsheet en de video.

Lees meer
09 april 2020

Onderzoek naar impact coronacrisis op kwetsbare jeugd

Samen met partners is Karakter nationaal en internationaal onderzoek gestart naar de impact van de coronacrisis op kwetsbare kinderen en jongeren, om nu én in de toekomst beter om te kunnen gaan met deze situatie.

Lees meer

Digitale versnelling: Karakter gaat door

Net als heel Nederland heeft ook Karakter zich van de ene op de andere dag moeten aanpassen aan de nieuwe situatie vanwege de coronamaatregelen. We slagen erin om in deze nieuwe werkelijkheid alles toch zoveel mogelijk door te laten gaan, vaak op nieuwe manieren.

Lees meer

Corona: de kinderen thuis - tips van behandelaren

De kinderen zitten thuis van school. Dat zal wennen zijn voor iedereen. Wat te doen in deze uitdagende periode? Tips van onze behandelaren.

Lees meer
18 maart 2020

Handleiding: beeldbellen met een behandelaar

Om afspraken zoveel mogelijk door te laten gaan, zullen behandelaren gebruik maken van beeldbellen. Karakter gebruikt hiervoor Microsoft Teams. Hoe werkt dat? Hoe neemt u deel aan een beeldbel-gesprek met een behandelaar? Volg hiervoor de volgende stappen.

Lees meer
15 maart 2020

Corona: Karakter blijft behandelen

Bij Karakter hebben we maatregelen genomen om de risico’s op het verspreiden van het coronavirus te beperken. Karakter volgt hierin het landelijke beleid: onze behandelaren werken waar dat mogelijk is vanuit huis. De behandelingen gaan zoveel mogelijk door, bij voorkeur telefonisch of via beeldbellen.

Lees meer
13 maart 2020

Karakter Uden gesloten wegens Corona

Als voorzorgsmaatregel om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen, is de locatie van Karakter in Uden gesloten.

Lees meer