Aandachtsproblemen en druk gedrag (ADHD)

Als je ADHD hebt, vind je het moeilijk om je aandacht erbij te houden. Je bent vaak druk, vindt het moeilijk om stil te zitten en doet vaak dingen zonder erbij na te denken. Soms ben je van buiten wel rustig, maar voel je je van binnen erg onrustig. ADD is hetzelfde maar dan zonder dat je heel druk bent. Je vindt het gewoon moeilijk om je te concentreren. Behalve als iets je écht interesseert, dan kun je je juist heel goed concentreren.

Wist je dat...

3 op de 100 kinderen in Nederland ADHD heeft?

Hoe ziet de behandeling er uit?

Als je naar Karakter komt, gaan we eerst kijken hoe we jou en je familie het beste kunnen helpen met de problemen waarmee je zit. Dat doen we met vragenlijsten, een intakegesprek (bekijk filmpje) en met onderzoeken.

Voordat de behandeling van start gaat, schrijven we een behandelplan. We doen dat altijd in overleg met jou en je ouders. In dat plan worden de diagnose en de doelen waaraan we gaan werken beschreven. Onze psychiaters, psychologen en (socio)therapeuten werken hierin nauw met elkaar samen. De meeste behandelingen vind je in het overzicht.

Speciaal voor kinderen en jongeren met ADHD heeft Karakter een zorgprogramma ontwikkeld. Hierin staan de stappen in de behandeling beschreven.

Zorgprogramma ADHD

Ervaringsverhaal


Ouders van Ezra: Ons kind is veel rustiger geworden
Onze zoon Ezra is de jongste van drie. Toen hij twee jaar oud was, merkte ik dat hij anders was en anders reageerde. Hij reageerde heel emotioneel en heftig, werd snel boos en had regelmatig woede-aanvallen. Eerst dachten we nog: het is een jongetje en daarom is hij zo druk. Het gaat vast wel over. Net zoals bij onze twee andere zoons. Lees meer…

Thema-avond voor ouders

Karakter organiseert regelmatig thema-avonden. Ga naar de thema-avond ADHD.

Meer informatie over waar Karakter je bij kan helpen:

Onze professionals

Bij Karakter werken hoog opgeleide en betrokken professionals, zowel in de diagnostiek en behandeling als in het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. We stellen je graag voor aan de inhoudelijk deskundigen op het gebied van neurobiologische ontwikkelingsstoornissen.