Angst en vermijding

Als je veel last hebt van angst, ga je dingen vermijden. Vaak ben je bang dat je een paniek- of angstaanval krijgt. Dan blokkeert je hele lichaam. Je gaat bibberen, zweten, trillen, je wilt je verstoppen of juist wegrennen. Het gebeurt vaak onverwachts. Een paniek- of angststoornis krijgen, is erg heftig. Gelukkig is het goed te behandelen.

Wist je dat...

je op elke leeftijd een angstaanval kunt krijgen? In Nederland hebben ongeveer 2 op de 100 kinderen last van angst.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Als je naar Karakter komt, gaan we eerst kijken hoe we jou en je familie het beste kunnen helpen met de problemen waarmee je zit. Dat doen we met vragenlijsten, een intakegesprek (bekijk filmpje) en met onderzoeken.

Voordat de behandeling van start gaat, schrijven we een behandelplan. We doen dat altijd in overleg met jou en je ouders. In dat plan worden de diagnose en de doelen waaraan we gaan werken beschreven. Onze psychiaters, psychologen en (socio)therapeuten werken hierin nauw met elkaar samen. De meeste behandelingen vind je in het overzicht.

Speciaal voor kinderen en jongeren met een angststoornis heeft Karakter een zorgprogramma ontwikkeld. Hierin staan de stappen in de behandeling beschreven.

Zorgprogramma angststoornissen

Meer informatie over waar Karakter je bij kan helpen: