Depressie

Als je langer dan twee weken somber en futloos bent, kan het zijn dat je een depressie hebt. Je voelt je dan heel ongelukkig en kunt je er niet overheen zetten. Misschien heb je last van schuldgevoelens, heb je nergens meer interesse in en moet je veel huilen. Als je depressief bent, merk je dat ook vaak aan je lichaam. Je armen en benen kunnen zwaar aanvoelen. Je hebt hoofdpijn, buikpijn, je gaat veel meer (of juist minder) slapen en eten. Vaak merk je niet eens dat je in een depressie raakt, het gebeurt heel langzaam.

Wist je dat...

depressie veel voorkomt? Ongeveer 4 op de 100 jongeren is depressief. Bij meisjes komt een depressie vaker voor dan bij jongens.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Als je naar Karakter komt, gaan we eerst kijken hoe we jou en je familie het beste kunnen helpen met de problemen waarmee je zit. Dat doen we met vragenlijsten, een intakegesprek (bekijk filmpje) en met onderzoeken.

Voordat de behandeling van start gaat, schrijven we een behandelplan. We doen dat altijd in overleg met jou en je ouders. In dat plan worden de diagnose en de doelen waaraan we gaan werken beschreven. Onze psychiaters, psychologen en (socio)therapeuten werken hierin nauw met elkaar samen. De meeste behandelingen vind je in het overzicht.

Meer informatie over waar Karakter je bij kan helpen: