Boos en opstandig gedrag

Iedereen is wel eens kwaad of geïrriteerd. Dat is normaal. Maar ben je opeens snel boos, bijvoorbeeld omdat je ouders je vragen iets te doen waar je geen zin in hebt? Wil je zomaar iemand slaan of schoppen, of maak je dingen expres kapot? Als het steeds weer gebeurt terwijl je er niets aan kunt doen, dan kan het zijn dat je veel te veel last hebt van boosheid. Dat is lastig voor anderen maar ook voor jezelf.

Wist je dat...

ongeveer 2 op de 100 kinderen in Nederland last hebben van agressief gedrag?

Hoe ziet de behandeling er uit?

Als je naar Karakter komt, gaan we eerst kijken hoe we jou en je familie het beste kunnen helpen met de problemen waarmee je zit. Dat doen we met vragenlijsten, een intakegesprek (bekijk filmpje) en met onderzoeken.

Voordat de behandeling van start gaat, schrijven we een behandelplan. We doen dat altijd in overleg met jou en je ouders. In dat plan worden de diagnose en de doelen waaraan we gaan werken beschreven. Onze psychiaters, psychologen en (socio)therapeuten werken hierin nauw met elkaar samen. De meeste behandelingen vind je in het overzicht.

Speciaal voor kinderen en jongeren met een gedragsstoornis heeft Karakter een zorgprogramma ontwikkeld. Hierin staan de stappen in de behandeling beschreven.

Zorgprogramma gedragsstoornissen

Meer informatie over waar Karakter je bij kan helpen: