Traumatische ervaring

Als je iets ergs hebt meegemaakt in je leven, bijvoorbeeld een ongeluk, brand of mishandeling, kun je daar last van blijven houden. Je bent verdrietig, hebt nachtmerries en je moet er veel aan denken, ook al wil je dat niet. De nare gedachten blijven in je hoofd. Misschien voel je je schuldig over wat er is gebeurd, terwijl je er zelf weinig aan kon doen. Het kan zijn dat je er gelijk na de gebeurtenis last van hebt of dat je het pas later merkt. Soms is er hulp nodig om de nare ervaring verwerken.

Wist je dat...

van alle kinderen die iets ergs mee maken één van de vier een trauma krijgt?

Meer weten over trauma?

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/DQc2s6VLVz4


https://www.kenniscentrum-kjp.nl/trauma

https://www.brainwiki.nl/trauma/

Laat trauma je niet verscheuren

Hoe ziet de behandeling er uit?

Als je naar Karakter komt, gaan we eerst kijken hoe we jou en je familie het beste kunnen helpen met de problemen waarmee je zit. Dat doen we met vragenlijsten, een intakegesprek (bekijk filmpje) en met onderzoeken.

Voordat de behandeling van start gaat, schrijven we een behandelplan. We doen dat altijd in overleg met jou en je ouders. In dat plan worden de diagnose en de doelen waaraan we gaan werken beschreven. Onze psychiaters, psychologen en (socio)therapeuten werken hierin nauw met elkaar samen. De meeste behandelingen vind je in het overzicht.

Speciaal voor kinderen en jongeren die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, heeft Karakter een zorgprogramma ontwikkeld. Hierin staan de stappen in de behandeling beschreven.

Zorgprogramma Posttraumatische Stressstoornis Download

Meer informatie over waar Karakter je bij kan helpen: