Tiel

Tiel

Bezoekadres Prinses Beatrixlaan 25 4001 AG Tiel
Postadres Reinier Postlaan 12 6525 GC Nijmegen
Telefoon 0344 640 350
Fax 0344 640 351
Email info.nijmegen@karakter.com

LVB
Postadres
 Postbus 68, 6710 BB Ede
Telefoon 0318 67 67 47
Fax 0318 67 66 67
Email bedrijfsbureau.gld@karakter.com

Informatie voor professionals

Op alle werkdagen een kinder- en jeugdpsychiater of gz-psycholoog beschikbaar voor collegiale vragen (direct beschikbaar of belt dezelfde dag terug).

Consultatielijn voor artsen: 
Telefoon 088 654 54 54 consultatielijn@karakter.com
Consultatielijn voor jeugdhulpprofessionals*: 
Telefoon 088 654 54 99 consultatielijnjzp@karakter.com
Overleg over aanmeldingen/verwijzingen: 
Telefoon 024 351 22 22 aanmeldpuntuc@karakter.com

*expertiseteams, wijkteams, GGD, gemeenten, vrijgevestigde (gz)psychologen, scholen, etc.

Aanmelden 

Poppenkast

Waarvoor kan ik bij Karakter Tiel terecht?

Wilt u weten hoe het er bij ons uitziet? En wat u kunt verwachten? Bekijk samen met uw kind het filmpje van de locatie Tiel.
Tiel

Onderzoek / diagnostiek
Een traject bij Karakter start met een onderzoek naar wat er precies aan de hand is. Natuurlijk gebruiken we de informatie die al bekend is. Met een goede diagnose geven we een advies voor een passend en persoonlijk behandeltraject binnen Karakter of kunnen we doorverwijzen naar de juiste behandeling buiten Karakter. Ook een onderzoekstraject als second opinion is mogelijk.

Behandeling
Het behandelplan bestaat uit een combinatie van op maat gesneden modules, die samen het beste resultaat bieden. De behandeling vindt zoveel als mogelijk vanuit thuis plaats, maar als het nodig is, biedt Karakter ook andere mogelijkheden. Vaak is de behandeling een combinatie van:

Thuis: Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling 
Een gezinsbehandelaar komt thuis om kind en gezin te leren omgaan met de psychiatrische problemen. Dit noemen wij Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling (IPG).

Online behandeling 
In de eigen omgeving en eigen gekozen tijd, of niet elke keer reistijd; het zijn voordelen van online behandelen. Karakter biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te beeldbellen, veilig te mailen of online behandelmodules te volgen.

Polikliniek 
Op een polikliniek komen ouders en/of kinderen op afspraak voor onderzoek en behandeling. Soms is dit alleen voor het eerste gesprek, soms is de gehele behandeling op de polikliniek.

Specialistische spreekuren ADHD, depressie en autisme

Speciaal in Tiel

Psychiatrie en licht verstandelijke beperking (LVB)
Karakter Tiel LVB is speciaal gericht op kinderen en jongeren met een licht verstandelijke handicap en een vermoeden van psychiatrische problematiek. Van een licht verstandelijke handicap spreken we als er een combinatie is van een verstandelijke beperking (IQ 50-85) in combinatie met een beperkt adaptatievermogen en ontwikkelingsproblematiek. 

>> Lees meer over lvb en psychiatrie

 

 

 

 

Terug naar boven