Behandelen in coronatijd: update september 2020

We kunnen er niet omheen. De Coronabesmettingen nemen weer toe. Op maandagavond 28 september was er een persconferentie waarin de regering nieuwe maatregelen aankondigde. Voor onze behandelingen hebben deze momenteel geen consequenties.

Jongen ipad web

Ook bij Karakter vinden we het prettig om de kinderen en hun gezinnen ‘live’ te kunnen zien. Dat betekent dat onze gebruikelijke zorg met gesprekken op de locaties of bij gezinnen thuis zoveel mogelijk doorgaat. We merken dat het online behandelen vaak ook prima werkt en zelfs nieuwe mogelijkheden biedt. Het goede willen we behouden en uitbouwen.

Dat betekent dat we met u bekijken wat voor u en uw kind de beste mix is van online en thuis- of poliklinisch behandelen. Elke Karakter locatie is ingericht op de 1,5 meter richtlijnen en afhankelijk van het gebouw wordt het aantal bezoekers bepaald. Het medisch secretariaat stemt daarom per afspraak met u af waar en op welke wijze afspraken vorm worden gegeven: bij u thuis, op locatie of online. Dit is mede afhankelijk van de fase waarin de behandeling is.

Heeft u vragen?

Bespreek ze met uw behandelaar of bel met het medisch secretariaat van uw locatie.

Richtlijnen GGZ en corona