Behandelen in coronatijd: nieuwe fase

Vanwege de coronamaatregelen zullen u en uw kind gedurende de afgelopen maanden vooral online contact met de behandelaren van Karakter hebben gehad. Dat betekende veel communicatie via het beeldscherm.
We zijn in een nieuwe fase gekomen waarin meer mogelijk is: kinderen en jongeren kunnen weer naar school. Veel sportclubs zijn gestart en zwembaden openen de deuren. Al met al een hele verademing.

Jongen ipad web

Ook bij Karakter zien we ernaar uit om de kinderen en hun gezinnen weer ‘live’ te kunnen zien. Dat betekent dat onze gebruikelijke zorg met gesprekken op de locaties of bij gezinnen thuis weer stap voor stap is opgestart. Helemaal terug naar vroeger gaan we niet. We merken dat het online behandelen vaak ook prima werkt en zelfs nieuwe mogelijkheden biedt. Het goede willen we behouden en uitbouwen.

Dat betekent dat we met u bekijken wat voor u en uw kind de beste mix is van online en thuis- of poliklinisch behandelen. Elke Karakter locatie is ingericht op de 1,5 meter richtlijnen en afhankelijk van het gebouw wordt het aantal bezoekers bepaald. Het medisch secretariaat stemt daarom per afspraak met u af waar en op welke wijze afspraken vorm worden gegeven: bij u thuis, op locatie of online. Dit is mede afhankelijk van de fase waarin de behandeling is.

Heeft u vragen?

Bespreek ze met uw behandelaar of bel met het medisch secretariaat van uw locatie.

Richtlijnen GGZ en corona

Nieuwe website

Dit is de nieuwe website van Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie.

Lees meer