AAP

Succesvolle sociale interactie vereist dat we begrijpen waar andere mensen mee bezig zijn. We weten dat dit soms moeilijker is bij mensen met autisme. Wij onderzoeken in hoeverre mensen met autisme acties van andere mensen kunnen voorspellen, en of dit gerelateerd is aan hun sociale vaardigheden.

Wie kunnen er deelnemen en wat houdt het in?

We zijn op zoek naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar met ASS. Deelname bestaat uit een bezoek van drie uur bij ons op de Radboud Universiteit voor een hersenactiviteitmeting, een verkorte IQ-test en wat vragenlijsten voor ouders. Daarna volgt een telefonische afspraak met een ouder voor het ADI-R interview.

Deelnemers zien hun eigen hersenactiviteit live, en we spelen daarmee om te zien hoe ze die kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld door het bewegen, knipperen, concentreren. Ook krijgen deelnemers een verkorte IQ-test (indien geen recente beschikbaar) en ontvangen ze een rapportage met de uitslag van de vragenlijsten. Als bedankje voor deelname ontvangen de jongeren een cadeaubon van € 20. De reis- en parkeerkosten worden vergoed.