Terug naar school.

Terug naar school.

Weer naar school. Voor velen is het even omschakelen na de zomervakantie. Vroeg opstaan en weer in het ritme komen. Voor kinderen met een psychiatrische aandoening kan die omschakeling extra lastig zijn.

Schoolhal

Tips van onze behandelaren

Is uw kind in de hele zomervakantie later naar bed gegaan? Probeer dan stapsgewijs het schoolritme te pakken te krijgen. Dat kan door uw kind in de laatste week van de zomervakantie alvast wat  eerder naar bed te laten gaan en wat vroeger te wekken. Vertel dit dan ook aan uw kind. Dan weet het waar het aan toe is.

Praat met uw kind over school. Waar heeft uw kind zin in? Wie zitten er straks bij hem in de klas? Hoe heten de nieuwe docenten, meester of juf. Wat verwacht uw kind te leren? Zijn er dingen waar het kind zich zorgen over maakt? Misschien kunt u die zorgen wegnemen.

Koop met uw kind spullen voor het nieuwe schooljaar zoals een agenda, kaftpapier, schriftjes of een nieuwe pen. Maak hier een leuk klein uitstapje van.

Fiets alvast met uw kind een keer de route naar school of ga er samen met de bus heen.

Tot slot: sluit de vakantie gezamenlijk af met een leuk moment of uitstapje. Dat kan door bijvoorbeeld met het hele gezin een ijsje te halen, pannenkoeken te eten of een speeltuin te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven