Praktische zaken

Praktische zaken

Wanneer uw kind in behandeling komt zijn er een aantal praktische zaken om rekening mee te houden.

Legitimatie
Neem bij uw eerste afspraak het legitimatiebewijs (identiteitskaart/paspoort) mee van uw kind. Alleen dan kunnen wij de onderzoeken en behandeling starten. Neem ook de gegevens mee van de ziektekostenverzekering van uw kind.

Afspraken afmelden
Soms gebeuren er dingen waardoor u een afspraak niet kunt laten doorgaan. Wilt u de afspraak verzetten, dan kan dat telefonisch of via het mailadres van het secretariaat. Zegt u de afspraak korter dan 24 uur van tevoren af, dan zijn wij genoodzaakt om de kosten bij u in rekening te brengen.

Vervoer
Volgt uw kind dagbehandeling en moet het daarvoor naar Karakter reizen? Informeer bij uw gemeente of deze een regeling heeft voor het vervoer.

Regelingen extra kosten
Omdat uw kind in behandeling is, maakt u als ouder soms extra kosten. Er zijn diverse regelingen waar u een beroep op kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan belastingaftrek voor zorgkosten of extra kinderbijslag. Op de website van de oudervereniging Balans staat een goed overzicht van regelingen: http://www.balansdigitaal.nl/zorg/regelingen-en-voorzieningen/

Kosten van de behandeling
De behandeling bij Karakter voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar wordt vergoed door gemeente. Bij jongeren boven de 18 jaar gaat dit via de zorgverzekeraar. U kunt ook kiezen om uw zorg geheel uit eigen middelen te financieren, neem hiervoor contact op met Karakter via info@karakter.com.

>> Informatie over de kosten van de behandeling GGZ Jeugd 

Medicijnen mee naar het buitenland
Gebruikt uw kind medicatie zoals Ritalin of Concerta? Dan dient u tijdens uw vakantie naar het buitenland een Schengenverklaring mee te nemen.

Via onderstaande link kunt u precies nalezen voor welke medicatie u een verklaring dient aan te vragen en voor welke landen die verklaring geldt.
>> Informatie Rijksoverheid over Schengenverklaring
>>Schengenverklaring

Terug naar boven