Samen STERK. voor Karakter

Samen STERK. voor Karakter

Wij, de ouders van Karakter, denken en beslissen volop mee. Zo verbeteren we samen voortdurend de zorg voor onze kinderen. STERK. heet het netwerk waarbinnen wij ons als ouders sterk maken voor Karakter.

Afbeelding Sterk Voor Bovenzijde Internet

Jouw ervaring helpt de zorg voor onze kinderen verder. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Aan het einde van de behandeling de tevredenheidsenquête invullen. Zo help je Karakter te verbeteren voor ouders die na jou bij Karakter komen.
  • Je ervaringen delen, bijv. door je verhaal te vertellen op de website of tijdens een bijeenkomst. Wil je dit, laat het je behandelaar weten. Ook kun je je ervaringen inzetten in het contact met andere ouders. Lees hier meer.
  • Met een groep ouders meedenken over een bepaald onderwerp. Daarover lees je hieronder meer.

Woman 797394 1920"Monique: Karakter is top geweest voor mijn kind, maar ik heb ook ideeën hoe het nog beter kan."

Doe mee!

Regelmatig zijn er nieuwe onderwerpen waarover ouders meedenken. Deze onderwerpen vind je in de digitale nieuwsbrief of op deze website. Ook kun je zelf onderwerpen voorstellen.

ComputerJe meld je aan en geeft aan over welk onderwerp je wilt meedenken. Op een eigen platform delen we als ouders onze ervaringen en adviezen. Gewoon, op je eigen tijd in je eigen omgeving.

Soms kan het slim zijn om eens bij elkaar te komen of samen iets te organiseren. De ouders die dat willen, pakken dit dan op.

Onderwerpen

Op dit moment verzamelen we onderwerpen die we als ouders belangrijk vinden om over mee te denken. We denken dan bijvoorbeeld aan (problemen met) school en social media.

Wil je over deze onderwerpen meedenken, heb je zelf ideeën voor onderwerpen, of wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, mail naar ons netwerk:

Mail met Sterk. van Karakter

Wat gebeurt er met mijn mening?

Jouw mening wordt gebruikt om Karakter te verbeteren. Een aantal voorbeelden:Diagnose Behandelplan

  • Ouders vonden de behandelplannen erg moeilijk leesbaar. Door een toelichting toe te voegen en te proberen wat minder 'vaktaal' te gebruiken, is het plan toegankelijker geworden.
  • Social media hebben voor- en nadelen, vooral voor kwetsbare kinderen als die van ons. Ouders gaven aan hier meer over te willen weten. Daarom zijn er informatiebijeenkomsten georganiseerd. 

Delen

Ouders geven niet alleen advies. We delen ook onze ervaringen. Bekijk hier de nieuwste vlog van Judith Wermenbol, moeder van 2 kinderen met autisme en voorzitter van de kerngroep STERK. 
Vlog 1 Judith Wermenbol (2)

 

Download de folder van STERK.

 

Terug naar boven