50 jaar behandeling LVB met psychiatrie

50 jaar behandeling LVB met psychiatrie

Vijftig jaar geleden startten in Ede de eerste specialisten met het behandelen van patiënten die zowel psychiatrische problemen als een licht verstandelijke beperking hadden. Dat bijzondere moment markeerden we onder andere met een reünie en een presentje voor de kinderen.

Artikel2fotobreed

Zo vieren we samen met (oud)-medewerkers en de kinderen hoe ver we in de afgelopen 50 jaar gekomen zijn en kijken we vooruit naar de mooie ontwikkelingen die nog komen. Wij gáán voor een toekomst voor deze kwetsbare jeugd!

Locaties met specialisme lvb 
Klik op de locaties voor meer informatie: ApeldoornDoetinchem, Ede, Horst, Uden en Tiel

Op dit moment bestaat er bij de locaties van Karakter in Overijssel (Almelo, Enschede, Zwolle) de mogelijkheid tot het doen van poliklinische diagnostiek voor kinderen met een (vermoeden van) een licht verstandelijke beperking. Daarnaast kunnen we medicamenteuze behandeling en psycho-educatie bieden. Voor verdere behandeling van de psychiatrische problematiek bij een lvb moeten we verwijzen naar of samenwerken met andere partners in de regio die hierin al meer ervaren zijn.


Meer weten? >>psychiatrie en een licht verstandelijke beperking

 

Terug naar boven

Waar kan ik terecht?

Vaak komen medewerkers van Karakter bij gezinnen thuis of is er telefonisch of digitaal contact. Voor andere afspraken heeft Karakter de volgende locaties: