Bertine Lahuis per 1 december 2017 lid van de Raad van Bestuur Radboudumc

Bertine Lahuis per 1 december 2017 lid van de Raad van Bestuur Radboudumc

Bertine Lahuis is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit per 1 december 2017 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc met de portefeuille Patiëntenzorg, Kwaliteit van zorg en Patiëntveiligheid. Lahuis volgt Cathy van Beek op, die afscheid neemt van het Radboudumc als bestuurder.

160303 Bertine Lahuis 01 1 Eac

De voorzitter van de Stichting Katholieke Universiteit, Loek Hermans, is verheugd over deze benoeming. “Bertine Lahuis heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring, ook in verandertrajecten. Het Radboudumc gaat in de toekomst meer en meer integrale zorg aanbieden en Lahuis heeft  een duidelijke en heldere kijk op de rol die een academisch ziekenhuis daarin speelt.” Paul Smits, waarnemend voorzitter van de Raad van Bestuur voegt daar aan toe “Ik heb haar leren kennen als een breed georiënteerde en hele sympathieke collega die de verbinding met de zorgprofessionals makkelijk zal maken. Daarnaast ben ik blij met haar grote affiniteit met de academische setting”. 

Over haar benoeming zegt Bertine Lahuis: “Ik kijk met groot plezier uit naar de uitdaging in het innovatieve Radboudumc. Het is belangrijk om met alle professionals, nu en in de toekomst, de meerwaarde van academische zorg en kennis nadrukkelijk zichtbaar en maatschappelijk voelbaar te maken: voor patiënten én voor eenieder die zich bezig houdt met de gezondheidszorg”. 

Bertine Lahuis is kinderpsychiater en sinds 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur van Karakter, expertise centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Gelderland en Overijssel, en tevens verantwoordelijk voor de uitvoering van de academische kinder,- en jeugdpsychiatrie van het Radboudumc. Daarnaast is zij in verschillende GGZ gremia landelijk bestuurlijk actief. In 2016 werd zij gekozen tot Zorgmanager van het Jaar. Van 2001 tot 2009 was zij werkzaam bij de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UMC Utrecht, als kinderpsychiater, zorglijnmanager, vervangend opleider,- en afdelingshoofd. Bertine Lahuis studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar zij ook haar opleiding Psychiatrie volgde en in 2008 promoveerde. 

Per 1 december 2017 bestaat de Raad van Bestuur van het Radboudumc uit: drs. Leon van Halder, voorzitter (tijdelijk afwezig i.v.m. ziekte), prof. dr. Paul Smits, waarnemend voorzitter, dr. Bertine E. Lahuis en drs. Cees Buren MBA RC.

___________________________________________ 

Contact informatie voor media:
Bernice Lijzenga, woordvoerder Karakter: 06 52 30 41 63, b.lijzenga@karakter.com

Marloes de Vink, persvoorlichter Radboudumc: 06 52 02 81 72, marloes.devink@radboudumc.nl

Terug naar boven

Waar kan ik terecht?

Vaak komen medewerkers van Karakter bij gezinnen thuis of is er telefonisch of digitaal contact. Voor andere afspraken heeft Karakter de volgende locaties: