Straatwijzer wint Karakter Kennisbeurs 2018-2019

Straatwijzer wint Karakter Kennisbeurs 2018-2019

Sammy Roording (klinisch neuropsycholoog), Anne van der Waa (gz-psycholoog i.o.) en Marieke Zwaanswijk (wetenschappelijk onderzoeker) hebben de Karakter Kennisbeurs⁰ gewonnen. Hiermee krijgen zij de gelegenheid om in de komende twee jaar hun idee verder uit te werken en wetenschappelijk te onderbouwen.

Kennisbeurs2018

Sammy en Marieke wonnen de beurs met hun voorstel om een uitgebreidere versie van Straatwijzer te ontwikkelen. Straatwijzer is een digitaal psycho-educatie voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische problemen.

Zij gaan werken aan Straatwijzer 2.0, met een toevoeging van spelletjes, filmpjes en opdrachten over vijf veel voorkomende psychiatrische stoornissen (ADHD, autisme, gedragsstoornissen, angst en depressie). Ook willen zij de effectiviteit van het programma onderzoeken.

Volgens de juryⁱ heeft het project een sterk onderzoeksteam, de beoogde resultaten zijn van groot maatschappelijk belang, het project past bij een innoverend Karakter en er is aandacht voor patiëntparticipatie en samenwerking vanuit en met de doelgroep; het project betrekt ouders/verzorgers en patiënten. Co-creatie met input van ouders/verzorgers en patiënten.

⁰De Karakter Kennisbeurs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een medewerker met een creatief en waardevol idee om de realisatie van de zorg te helpen verbeteren. Betreffende medewerker wordt gedurende een periode van maximaal 2 jaar, één tot twee dagen in de week vrijgesteld om zijn/haar idee verder uit te werken en wetenschappelijk te onderbouwen.

ⁱIn de jurycommissie zitten leden van de Karakter Academie (prof. dr. Wouter Staal, Hans van Geenhuizen Msc, dr. Heddeke Snoek, Bas de Veen Msc) en extern jurylid prof. dr. Ramon Lindauer (De Bascule).
Prof. dr. Jan Buitelaar is voorzitter van de jurycommissie. Vanwege afwezigheid heeft hij dr. Corina Greven aangewezen als zijn plaatsvervanger. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Waar kan ik terecht?

Vaak komen medewerkers van Karakter bij gezinnen thuis of is er telefonisch of digitaal contact. Voor andere afspraken heeft Karakter de volgende locaties: