Unieke samenwerking scholen: therapie internaliserende problematiek

Unieke samenwerking scholen: therapie internaliserende problematiek

In de regio Gelderland werkt Karakter samen met een aantal (middelbare) scholen om jongeren met psychiatrische klachten en internaliserende problematiek te helpen.

Schoolbreed

Deze therapie richt zich op jongeren die zich regelmatig somber of angstig voelen, die situaties (met andere mensen) lastig, spannend of moeilijk vinden. Zij kunnen via Karakter een intensieve cognitief therapeutische behandeling volgen. Die therapie vindt voor een deel plaats op school. Groepsbehandeling neemt daarbij een belangrijke plaats in. De interactie met ouders, andere jongeren en school komt ruim aan bod. Wanneer daartoe aanleiding is kunnen we de jongere verder ondersteunen met individuele therapie en ambulante thuisbehandeling.
De behandeling wordt op school gegeven maar in overleg is behandeling op de locatie in Ede ook mogelijk.

De therapie internaliserende problematiek is ook geschikt voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Meer informatie
Ziet u op uw school een leerling die baat kan hebben bij de therapie internaliserende problematiek, neem dan contact op met het TIP-team via het mailadres tip@karakter.com.

Aanmeldprocedure
Aanmelden kan door een erkende verwijzer, GGZ-instelling, huisarts, medisch specialist of Centrum voor Jeugd en Gezin. Via het aanmeldspreekuur van maandag tot en met vrijdag 09.00-17.00 uur, t. 088 - 6545400 of via aanmeldbureau.gld@karakter.com. 

Voor meer informatie kunt u bellen met het aanmeldspreekuur t 088 6545400.

Folder TIP voor professionals

 

 

 

 

Terug naar boven

Waar kan ik terecht?

Vaak komen medewerkers van Karakter bij gezinnen thuis of is er telefonisch of digitaal contact. Voor andere afspraken heeft Karakter de volgende locaties: