Word jij onze ervaringsdeskundige bij Karakter in Nijmegen, Arnhem of Ede?

Word jij onze ervaringsdeskundige bij Karakter in Nijmegen, Arnhem of Ede?

Ben jij in behandeling geweest in de jeugdpsychiatrie of is de behandeling in de afrondende fase? En wil je deze ervaring graag inzetten om anderen te ondersteunen? Dan is inzet als ervaringsdeskundige écht iets voor jou!

Adhdjongerenbreed

Er zijn veel jongeren die nu aan de start van een behandeltraject staan, of er op dit moment middenin zitten…  Misschien herken je wel de angst, de onzekerheid, de onmacht en de wanhoop die kwam kijken bij jouw probleem en de behandeling hiervan... Het zien van een ervaringsdeskundige kan hoop en perspectief bieden in een situatie die soms uitzichtloos lijkt! Daarnaast geven veel jongeren aan het prettig te vinden om te horen hoe iemand die in een zelfde of soortgelijke situatie heeft gezeten het destijds aangepakt heeft!

Karakter en Ixta Noa hebben een samenwerkingsverband. Ixta Noa is een organisatie die werkt voor mensen met psychische problematiek vanuit ervaringsdeskundigheid. Wanneer je wilt werken als ervaringsdeskundige ouder, voer je een kennismakingsgesprek met een van de medewerkers bij Ixta Noa om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Interesse?
Benoem dit dan bij een van de therapeuten of neem zelf contact op met Ixta Noa via Merle (merle@ixtanoa.nl / 0625339698), medewerker vanuit Ixta Noa.

Wanneer er samen wordt besloten in de kennismaking dat het werken als ervaringsdeskundige passend is, volg je en nog voor je aan de slag gaat een training waarin je leert hoe je jouw ervaringen in kunt zetten, zodat ze ondersteunend en/of helpend zijn voor de ander!

Je krijgt voor het werken als ervaringsdeskundige een passende vrijwilligersvergoeding, evenals een reis-en onkostenvergoeding.

Lees ook de verhalen van ervaringsdeskundigen Rianne en Charlotte.  

 

 

Terug naar boven

Waar kan ik terecht?

Vaak komen medewerkers van Karakter bij gezinnen thuis of is er telefonisch of digitaal contact. Voor andere afspraken heeft Karakter de volgende locaties: