Fonds Slachtofferhulp kent subsidie toe voor ontwikkeling interventie ‘Herstellen na online seksueel geweld’

Fonds Slachtofferhulp kent subsidie toe voor ontwikkeling interventie ‘Herstellen na online seksueel geweld’

Het Fonds Slachtofferhulp heeft Rik Knipschild, psychotraumatherapeut en onderzoeker bij Karakter, een onderzoeksubsidie toegekend voor het project ‘Herstellen na online seksueel geweld’.

Doel van dit onderzoeksproject is een interventie te ontwikkelen voor jongeren die door online seksueel geweld zijn vastgelopen op sociaal, psychisch,  en/of maatschappelijk vlak. In het onderzoek zal Knipschild samenwerken met Iva Bicanic, landelijk coördinator Centrum Seksueel Geweld en met uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum

Rik Knipschild: “In de behandelkamer zien wij dat jongeren die te maken krijgen met online seksueel geweld veel angst en stress ervaren, zeker wanneer het gepaard gaat met fysieke en/of verbale dreigementen, cyberpesten of wanneer sexting heeft geleid tot het afdwingen van ongewild seksueel contact. De komende periode willen we samen met jongeren en betrokkenen gaan onderzoeken wat er nodig is om te herstellen van dergelijke ingrijpende gebeurtenissen.”

Vragen of suggesties met betrekking tot het project kunnen gemaild worden naar Margôt Buschers (projectbegeleider) via onderzoek.osg@karakter.com.

Meer informatie leest u op de website van het Fonds Slachtofferhulp.

 

Terug naar boven

Waar kan ik terecht?

Vaak komen medewerkers van Karakter bij gezinnen thuis of is er telefonisch of digitaal contact. Voor andere afspraken heeft Karakter de volgende locaties: