Training Incredible Years: een hoofd vol kennis en een hart vol verbinding

Training Incredible Years: een hoofd vol kennis en een hart vol verbinding

Na een traject van 18 weken vond medio maart de afsluitende bijeenkomst van de oudertraining Incredible Years in Apeldoorn plaats. Ouders van zes kinderen, met een hoofd vol kennis, een hart vol verbinding en in de handen het bewijs dat ze heel hard gewerkt hebben: een certificaat als markering van deelname aan deze intensieve training.

Groepsfoto Incredible Years

 

Incredible Years (Pittige Jaren) is een vaardigheidstraining gericht op ouders van kinderen van 3 tot en met 8 jaar bij wie een oppositioneel-opstandige of gedragsstoornis (al dan niet met ADHD) is vastgesteld, of ouders van kinderen met ernstige gedragsproblemen die (nog) niet gediagnosticeerd zijn met een psychiatrische stoornis maar die wel ernstig in hun ontwikkeling bedreigd zijn.

Ter voorbereiding op de laatste bijeenkomst vroegen wij ouders om het eigen proces gedurende de training weer te geven in een brief gericht aan zichzelf. 

Hieronder een greep uit de brieven van de ouders:

“Gaandeweg het traject merkte ik herkenning en erkenning en wat was ik daar stiekem naar op zoek!”

“Waar ik zelf meer rust en begrip zag in het gezin werd ik zelf ook rustiger. Beter luisteren naar de kinderen en mijn partner.”

“Het is me uiteindelijk gelukt om van ieder stukje een handvat te pakken en ermee aan de slag te gaan.”

“Eerlijk gezegd was ik na de eerste sessie wat sceptisch. Moet het echt op zo’n zoetsappige manier? Toch doorgezet, ik merk dat het echt werkt! Bovendien is de band met de kinderen een stuk hechter.”

“Ik heb geleerd meer los te laten en daardoor meer rust te krijgen. Ik overzie het beter en kan alles beter aan. Ik heb weer plezier en durf voor mezelf op te komen.”

“Als ik terug kijk op de afgelopen maanden zijn we als gezin zoveel dichter naar elkaar gegroeid en dat door maar een paar aanpassingen zoals: meer speeltijd, meer rust met z’n allen en het accepteren van de ander.”

“Wat zijn we druk geweest alle routines te onderbreken door meer positieve aandacht te geven, te belonen, complimenten te geven en samen te spelen. En kijk hoe de kinderen hiervan genieten.”

Heeft u interesse in deelname, neem dan contact op met uw huisarts of de contactpersoon van uw gemeente. Als u u al bekend bent binnen Karakter, kunt u contact opnemen met uw coördinerend behandelaar.
We zien u graag!

Voor meer info, zie de folder Incredible Years

 

 

 

Terug naar boven

Waar kan ik terecht?

Vaak komen medewerkers van Karakter bij gezinnen thuis of is er telefonisch of digitaal contact. Voor andere afspraken heeft Karakter de volgende locaties: