Wouter Staal geïnstalleerd als hoogleraar

Wouter Staal geïnstalleerd als hoogleraar

'Er zijn behandelmethoden voor mensen met autisme die effect hebben,' stelt kinder- en jeugdpsychiater Wouter Staal in zijn oratie op 4 mei. 'Maar nog niet duidelijk is welke behandeling bij wie het effectiefst is.'

2016Apr05 104545 Wouter Staal

Op vrijdag 4 mei sprak dr. Wouter Staal zijn inaugurele rede uit ter gelegenheid van zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Zijn aandachtsgebied is autisme spectrum stoornissen met specifieke aandacht voor neurobiologie, neurocognitie en behandeling. Het doel is om de ontwikkeling van therapeutische interventies die geënt zijn op een sterke neurobiologische en neurocognitieve theorie, extra slagkracht te geven. Hiermee wordt voorzien in een grote maatschappelijke behoefte, namelijk het bieden van een groter arsenaal aan behandelmogelijkheden voor mensen met autisme.

dr. Wouter is kinder- en jeugdpsychiater bij Karakter en hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie bij het Radboudumc. 

Oratie prof.dr. Wouter Staal: Autisme, de noodzaak tot integratie van kennis, organisatie en perspectieven. 

Lees meer op de website van de Universiteit Leiden: https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2018/05/behandeling-autisme-kan-beter-door-samenwerking

Zie ook: /over-karakter/nieuws/2018/wouter-staal-benoemd-tot-hoogleraar/

Terug naar boven

Waar kan ik terecht?

Vaak komen medewerkers van Karakter bij gezinnen thuis of is er telefonisch of digitaal contact. Voor andere afspraken heeft Karakter de volgende locaties: