"Blij en trots om mee te denken"

Ervaring van een nieuw ouderraadslid

Logo Sterk

Op 5 juli 2019 gingen we naar de Dreamnight van Karakter in Ouwehands Dierenpark. Een avond om samen met het gezin even uit de dagelijkse sleur te zijn en te genieten van elkaar. Een week eerder had ik een oproep gezien voor de ouderraad van Karakter.

We liepen al heel wat jaartjes bij Karakter met onze zoon Sam, met daarbij verschillende ervaringen betreffende de behandeling. Vanuit mijn werk toentertijd als hulpverlener ben ik altijd bezig geweest met het verbeteren van kwaliteit. Nu kreeg ik de kans om via de ouderraad ook mee te denken over beleid, mijn mening te delen, gehoord te worden. Ik heb geen moment getwijfeld en mij gelijk aangemeld.

Tijdens de avond in de dierentuin was ook de ouderraad aanwezig. Ik raakte al snel aan de praat met de voorzitter en werd eigenlijk alleen nog maar meer enthousiast. Na de vakantie werd ik gebeld met de vraag of ik een aantal keer deel wilde nemen aan het overleg van de ouderraad, waardoor ik een goede indruk zou krijgen wat het inhield.

Sinds januari dit jaar ben ik officieel lid. De ouderraad is erg actief en er sluiten ook steeds meer ouders met hun eigen ervaringen en inbreng aan. We worden meegenomen in beleidszaken door het bestuur en zijn ook proactief in het meedenken bij actuele onderwerpen. Zo is er op dit moment aandacht voor het Coronatijdperk en wat dit met zich meebrengt. Hoe ervaren kinderen en ouders het om op afstand een behandeling te krijgen en is er wel voldoende steun? Daarnaast is er een platform ontwikkeld waar gepraat kan worden over allerlei onderwerpen die spelen en waar een aantal ouders nu aan deelnemen.

Ik ben erg blij en trots dat ik mee mag denken en mijn stem mag uitbrengen voor al onze kinderen en zal proberen om dit nog lang en op een goede constructieve manier te doen.

Judith Wolswijk

De jongen op de foto is niet de zoon van Judith.

Meer weten over de ouderraad?