Ouders voor ouders

Bericht van de ouderraad

Logo Sterk

Troost-TV, online onderwijs, Skype als levensbehoefte en boodschappen doen voor de buurvrouw van 80 zónder lichaamscontact. Opeens is #coronahulp een begrip geworden. Binnen een week staat het leven van heel Nederland op z’n kop. Het brengt ongelofelijk veel creativiteit met zich mee, maar ook verdriet en zorgen voor naasten. En onzekerheid…

Online hulpverlening

Bij Karakter zijn de poliklinische behandelingen omgezet naar telefonische contacten en beeldbellen. Ouders proberen ondertussen alle ballen in de lucht te houden. Ze werken gedwongen thuis, terwijl de kinderen rond hen heen dartelen. Dat vraagt het uiterste van hen. Juist met de kinderen die speciale zorg, aandacht en structuur nodig hebben.

Onderling ervaringen delen

De Centrale Ouderraad van Karakter heeft sinds vorig jaar een eigen online platform: https://www.sterkkarakter.nu/. Onafhankelijk van Karakter kunnen ouders ervaringen met elkaar delen. Of discussies voeren over onderwerpen. De leden van de Centrale Ouderraad doen ook mee. We zijn benieuwd naar de ervaringen van ouders. Juist in deze bijzondere tijd, willen wij graag weten hoe het met je gaat. Red je het? Werkt de alternatieve ondersteuning van Karakter? Waar loop je tegenaan en hoe los je dit op?

Online kan dat op een tijdstip dat je past. Je hoeft er de deur niet voor uit en ontmoet andere ouders die net als jij, met dezelfde onwerkelijke werkelijkheid moeten dealen. Ga naar https://www.sterkkarakter.nu/ en vraag via info@sterkkarakter.nu inloggegevens aan. Op deze wijze kun je in een veilige setting met andere ouders in gesprek gaan.

Jouw verhaal

Doe mee en deel je ervaringen. Juist in deze tijd. De ouders van de Centrale Ouderraad komen graag met jou in contact. Mail je ervaringen naar info@sterkkarakter.nu of via het online platform. We zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Monique van der Lans, voorzitter ouderraad

Meer weten over de ouderraad?