Voor wie zijn we er?

Voor wie zijn we er?

Karakter is er voor de kwetsbare doelgroep van kinderen met complexe psychiatrische zorgvragen.

Schoolplein

We zijn er voor patiënten met een psychiatrische ziekte, met complexe problematiek, een hoog risico en hoge complexiteit (ingewikkelde comorbiditeit). Kinderen en jongeren tot 23 jaar kunnen terecht bij Karakter.

Problemen en kosten voorkomen

Onze ervaren specialisten (kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog) stellen ‘zo vroeg mogelijk’ in de ontwikkeling van het kind de juiste diagnose. Hierdoor kunnen grotere problemen op latere leeftijd en hogere kosten voor de maatschappij worden voorkomen.

Bij de behandeling kijken wij altijd goed naar wat het kind nodig heeft en wat het beste bij het kind past. Dit kunnen therapieën of gesprekken zijn, individueel, in een groep of met de ouders erbij. Ook combineren we dit met online behandeling (e-health). Soms worden er medicijnen voorgeschreven en soms is een tijdelijk klinisch verblijf bij Karakter nodig om weer verder te kunnen.

Intensieve samenwerking met zorgpartners

Onze kennis en deskundigheid maken we zo breed mogelijk en gemakkelijk toegankelijk voor onze partners in het zorgnetwerk. Denk aan uitbouw van triage (goede doorverwijzing en urgentiebepaling), maar ook consultatie, detachering en deskundigheidsbevordering, waarmee specialistische kennis voor een grotere doelgroep binnen bereik komt. Zo werken we intensief samen: zowel interdisciplinair als intersectoraal, op regionaal en landelijk niveau met 50 partners in het zorgnetwerk, maar ook integraal met jeugdhulp.

 

 

Terug naar boven