Visueel communiceren (dagdeel)

Wist jij dat iedereen kan tekenen? Dat communiceren met beelden beter werkt dan met woorden? Bijna 75% van de neuronen in onze hersenen die sensorische informatie verwerken, is gericht op visuele aspecten. Toch communiceren wij vooral in woorden. Dat kan anders! In deze korte inspirerende workshop leren we jou de basisvaardigheden van het visueel communiceren en ga je vooral zelf aan de slag!

Het inzetten van visuele communicatie in de behandelkamer kan zorgen voor een laagdrempelige en soms beter begrijpbare overdracht van informatie. Behandelaren die de workshop gevolgd hebben of al vaak visuele communicatie inzetten, merken dat zowel patiënt als ouders informatie uit het gesprek beter begrijpen en ook kunnen reproduceren. Het vergroot de informatieoverdracht en de begrijpelijkheid van de informatie. Dit komt ten goede van de behandeling en de voortgang hiervan.

Niet alleen in de behandelkamer werkt visueel communiceren goed, ook op andere plekken zoals bij presentaties, brainstormsessies en bij het maken van visuele templates.

Meer weten?
Meer informatie over inhoud, accreditatie en inschrijven.

Vragen?
Stuur een mail aan de Karakter Academie