Corona: Karakter blijft behandelen

Bij Karakter hebben we maatregelen genomen om de risico’s op het verspreiden van het coronavirus te beperken. Karakter volgt hierin het landelijke beleid: onze behandelaren werken waar dat mogelijk is vanuit huis. De behandelingen gaan zoveel mogelijk door, bij voorkeur telefonisch of via beeldbellen.

Man digitaal

Wat betekent dit voor de behandeling?

Afspraak op locatie
Als u binnenkort een afspraak op locatie heeft, dan hoeft u niet naar de locatie te komen. Op het afgesproken tijdstip van uw afspraak zal uw behandelaar telefonisch contact met u opnemen om te bekijken hoe de behandeling verder zal gaan. Over de afspraken in de weken erna zullen we tijdig met u communiceren. Voor groepsbehandelingen zoeken we nog naar alternatieven (zoals kleinere groepen of spreiding); u krijgt hierover zo snel mogelijk bericht.

Afspraak bij u thuis

Heeft u binnenkort bij u thuis een afspraak met een medewerker van Karakter, dan zal de behandelaar van tevoren bellen om te vragen of u of een huisgenoot ziekteverschijnselen heeft. Ook wordt bekeken wat er telefonisch mogelijk is, met bijvoorbeeld beeldbellen.

Klinische (deeltijd)behandeling

Is uw zoon of dochter in een klinische behandeling, dan kunt u met de behandelaren afstemmen wanneer bezoeken mogelijk is.
Is uw kind in deeltijdbehandeling, dan splitsen we de groep in duo’s. Er is één behandelaar op twee tot drie kinderen mogelijk. Lukt het niet naar de locatie te komen of kan de behandeling ook met beeldbellen, dan maken we daar ook gebruik van. De ouders/verzorgers worden dagelijks gebeld, om te kijken of de kinderen niet verkouden zijn of dat er zieken binnen het gezin zijn.

Behandeling in de Klas (BinK)

Volgt uw kind een BinK traject bij Karakter? Nu de scholen (tijdelijk) zijn gesloten proberen wij de behandeling zo goed als mogelijk voort te zetten, bijvoorbeeld door middel van beeldbellen. De betrokken BinK behandelaar zal hierover telefonisch contact met u opnemen. De afspraken zullen hoogstwaarschijnlijk korter zijn dan de momenten die uw kind gewend is op school.

Karakter wil bevorderen dat patiënten en medewerkers gezond blijven en dat medewerkers kunnen blijven werken. Onze medewerkers houden zich aan de hygiëneregels en andere preventieve maatregelen, die door het RIVM worden geadviseerd. Daarnaast is er een continuïteitsplan en worden medewerkers dagelijks geïnformeerd via digitale updates van onze deskundigen en het Karakter coronateam.

Vragen?

Heeft u voorafgaand aan uw afspraak dringende vragen, dan kunt u mailen naar:

Locaties Karakter Apeldoorn en Ede: bedrijfsbureau.gld@karakter.com

Locaties Karakter Arnhem, Doetinchem, Nijmegen, Tiel, Venlo en Uden: bedrijfsbureau.uc@karakter.comLocaties

Almelo, Enschede, Hengelo en Zwolle: aanmeldenoverijssel@karakter.com