Karakter gestart in Venlo: zorg versterken in samenwerking met ketenpartners

Karakter Horst is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in Venlo. Kinderen en jongeren tot 18 jaar uit Noord-Limburg en omgeving kunnen hier terecht voor specialistische psychiatrische diagnostiek en behandeling.
Josine van den Meijdenberg is als kinder- en jeugdpsychiater aan deze locatie verbonden en vertelt over de stap naar Venlo.

Josine van den meijdenberg

Ook voor patiënten met LVB
“Door de verhuizing naar Venlo kunnen we meer vragen vanuit deze regio behandelen, ook gericht op kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. We hadden natuurlijk een officiële opening in gedachten, maar door de coronaperiode is dit niet mogelijk. Wel kunnen we in Venlo kinderen, jongeren en ouders ontvangen en is de locatie helemaal ingericht volgens de anderhalvemeterrichtlijnen van het RIVM.”

Snellere hulp op juiste plek

Van den Meijdenberg komt het in haar dagelijkse werk tegen: ouders en kinderen die al een tijdje zoekend zijn en waarbij eerdere hulp niet voldoende heeft geholpen. “Vaak is dan het probleem dat niet voldoende helder is wat er aan de hand is met een kind of jongere. Als Karakter willen we juist in de triage bij de diagnostiek een rol spelen. Zo kunnen kinderen en jongeren sneller op de juiste plek worden geholpen, bij een ketenpartner of bij Karakter. Daarmee hopen we een goede bijdrage te kunnen leveren aan de zorg in deze regio. Met onze ketenpartners gaan we graag in gesprek om samen te bekijken hoe wij met onze academische functie de zorg in deze regio kunnen aanvullen en versterken. Het goede nieuws is dat de eerste consultatieafspraak met een van de partners in de regio al is gemaakt.”

Patiënten kunnen snel terecht
Alle reguliere verwijzers (zie informatie voor verwijzers) kunnen naar Karakter in Venlo verwijzen. Patiënten kunnen relatief snel terecht op deze locatie.

Karakter Venlo
Noorderpoort 47
5916 PJ Venlo
024 351 22 22