Opbrengst coronatijd: blijvende vernieuwing

Nu we in Nederland in wat rustiger vaarwater zijn gekomen, kijken we bij Karakter terug op de afgelopen maanden. Maar vooral ook: wat heeft de coronatijd ons gebracht en wat betekent dit voor de toekomst?

Terugblikken en vooruitkijken
In een factsheet laten we zien wat Karakter in coronatijd heeft gedaan om de zorg door te laten gaan. Zoals de High Intensive Care en Intensive Home Treatment die beschikbaar zijn gebleven. En de extra ondersteuning voor ouders en patiënten, onder andere door middel van een Hulplijn. Er zijn ook mooie ervaringen en ideeën opgedaan om de zorg blijvend te vernieuwen. Blended behandelen is daar een van. Bekijk de factsheet:

Factsheet Karakter in coronatijd

“Complimenten voor het snel omschakelen naar de veelal digitale behandelmethoden waardoor de zorgcontinuïteit niet in het geding was.”
(gemeente)

“Er was blijvende aandacht voor ons. Toch fijn dat de behandeling kon doorgaan.”
(ouder)

Ervaringen inzetten voor nog meer maatwerk
De Nederlandse ggz maakte een rondje langs de velden in coronatijd en kwam ook bij Karakter langs. Astrid Westenbroek, directeur behandelzaken bij Karakter, is trots dat met inzet van alle medewerkers, van ICT tot de behandelaars, de zorg is doorgegaan. “Alle ervaringen die we hebben opgedaan, pakken we mee om nog meer maatwerk te leveren voor ouders, kinderen en jongeren. Want daar doen we het voor.” Bekijk de video:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op player.vimeo.com/video/428127641