Karakter ondertekent Preventie Akkoord Achterhoek

Vandaag heeft Karakter, samen met zo'n vijftig andere Achterhoekse partners, het Preventie Akkoord ‘Gezondheid en Geluk voorop in de Achterhoek 2020-2030' getekend.

Deelnemers Preventieakkoord Achterhoek

Het akkoord sluit aan op het nationale Preventie Akkoord dat roken, overgewicht en probleemdrinken wil terugdringen. De Achterhoekse variant gaat echter een stap verder door ook het geluk van inwoners centraal te stellen, want ook dit draagt bij aan gezondheid. Op de thema's Mentale weerbaarheid en Meedoen is vanuit Karakter een bijdrage geleverd aan de inhoud van het preventieakkoord.

Jeugdhulpvraagstuk breed aanpakken
Hans van Geenhuizen, directeur Karakter Universitair Centrum Nijmegen, licht toe waarom Karakter actief aan preventie wil bijdragen. “We zien de jeugdhulpvragen alleen maar toenemen. Daar kunnen we maar op één manier wat aan doen: door de handen ineen te slaan op het gebied van preventie. Wil je het jeugdhulpvraagstuk aanpakken dan moet je scholen combineren met de zorg en daar breed-maatschappelijk naar kijken. Daar maken wij ons hard voor.” Bekijk de video:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/LDZfRWj3PHY