Beeldbellen met een behandelaar

Afspraken gaan zoveel mogelijk door. In veel gevallen gebeurt dat telefonisch of via beeldbellen. Voor beeldbellen maakt Karakter gebruik van Microsoft Teams. Hoe werkt dat? En wat is de eerste ervaring van een behandelaar? Want ook voor behandelaren is dit nieuw.

Moeder en dochter huiswerk min

Handleiding beeldbellen

Van de behandelaar hoort u op welke manier een afspraak doorgaat. In veel gevallen is dat telefonisch of via beeldbellen. Hoe neemt u deel aan een beeldbelgesprek met een behandelaar?
We hebben een eenvoudige handleiding gemaakt, waarmee u in een paar stappen klaar bent om te kunnen beeldbellen. Ga naar de handleiding >

Heeft u een intake via beeldbellen? Bekijk de aanvullende informatie voor ouders over het intakegesprek via beeldbellen.

De eerste beeldbel-ervaring van een behandelaar

Samen met een collega gaf Ine de Beer, GZ-psycholoog bij Karakter Nijmegen, afgelopen week een succesvolle vaardigheidstraining dialectische gedragstherapie aan een aantal jongeren. Normaal gesproken vindt deze training op locatie plaats. Nu ging dat via beeldbellen. Zij vertelt over haar eerste beeldbel-ervaring.

Vuurdoop

“Van tevoren had ik veel tips gekregen van hulpvaardige collega’s over het gebruik van Teams. Ook maakte een beleidsadviseur tijd vrij om mij stap voor stap in de wereld van het beeldbellen mee te nemen. Na de uitleg en wat ‘droog’ oefenen was het die middag meteen tijd voor de vuurdoop met de jongeren. Helaas lukte het niet in één keer. In eerste instantie hadden de jongeren de mail niet ontvangen en heb ik de uitnodiging nogmaals verzonden en bij één jongere was het e-mailbericht in de spam terecht gekomen. Maar onder het motto “blijven proberen” lukte het met de hulp van een van de jongeren uiteindelijk toch om met vijf personen tegelijk te beeldbellen en dus kon de training van start.”

Jongeren blij

“Na afloop van de training gaven de jongeren terug dat het fijn was dat de afspraak door was gegaan. Een van de jongeren wilde liever niet in beeld en was erg blij dat het in Teams mogelijk is het beeld uit te zetten. Bij deze behandeling in trainingsvorm bleek het beeldbellen een prima alternatief voor face-to-face contact. Ik ga het grootste deel van mijn behandelafspraken voor volgende week nu ook via beeldbellen doen.”