Handleiding: beeldbellen met een behandelaar

Om afspraken zoveel mogelijk door te laten gaan, zullen behandelaren gebruik maken van beeldbellen. Karakter gebruikt hiervoor Microsoft Teams. Hoe werkt dat? Hoe neemt u deel aan een beeldbel-gesprek met een behandelaar? Volg hiervoor de volgende stappen.

Tip: installeer Teams op 2 verschillende apparaten
Het kan zijn dat er tijdens de beeldbel-afspraak twee afzonderlijke gesprekken plaatsvinden: een gesprek met u en een gesprek met uw kind. Daarom raden wij u aan om Teams op twee verschillende apparaten te installeren. Bijvoorbeeld: 2 telefoons, 1 telefoon en 1 tablet, 1 PC en 1 tablet.

STAP 1. De behandelaar stuurt u een e-mail met een uitnodiging voor een beeldbel-afspraak

U ontvangt op uw e-mailadres een uitnodiging om deel te nemen aan een beeldbelgesprek. Open de e-mail op een PC, laptop, tablet of mobiele telefoon.

In de e-mail die u ontvangt van uw behandelaar ziet u deze link:


Het kan ook zijn dat u niet bovenstaande link ziet, maar een link zoals hieronder:


Op de afgesproken datum en tijd kunt u klikken/drukken op de link in de e-mail om deel te nemen.

Wilt u alvast even oefenen, dan kunt u zonder problemen ook al eerder op de link klikken/drukken.

Geen link ontvangen? Het kan zijn dat de e-mail onbedoeld in uw map met spam/ongewenste e-mail terecht is gekomen. Als dat het geval is, verplaats de e-mail dan naar de gewenste e-mail inbox.

STAP 2. Teams-app downloaden of direct deelnemen op het web

Nadat u op de link in de e-mail hebt geklikt/gedrukt, komt u op een website. U ziet daar de volgende blauwe knop om de Microsoft Teams-app te downloaden:


Het kan zijn dat u daarnaast óók een witte knop ziet:


Met deze witte knop heeft u de mogelijkheid om gelijk deel te nemen, u hoeft dan niet de blauwe knop te gebruiken om de Teams-app te downloaden. Na klikken/drukken op de witte knop kiest u vervolgens voor Nu deelnemen en komt u in het beeldbel-gesprek. U bent klaar en hoeft stap 3 t/m 5 niet te doorlopen.

Ziet u geen witte knop Deelnemen op het web, ga dan verder naar stap 3 om de Teams-app te downloaden.

STAP 3. Microsoft Teams-app downloaden

Klik/druk op de blauwe knop Teams-app downloaden.

Het downloaden van Microsoft Teams is veilig en gratis. Het is niet nodig om in te loggen nadat Microsoft Teams is gedownload.

STAP 4. Terug naar de e-mail van uw behandelaar

Ga terug naar de e-mail die u heeft ontvangen van uw behandelaar en druk op de afgesproken tijd (of eerder als u alvast even wil oefenen) op de link in de e-mail – zie stap 1.

STAP 5. Deelnemen aan het beeldbel-gesprek

Nadat u opnieuw op de link in de e-mail van de behandelaar heeft geklikt/gedrukt, wordt u weer doorgestuurd naar een website. Nu kunt u deelnemen omdat u inmiddels Microsoft Teams heeft gedownload.

Klik/druk op Nu starten om in het startscherm van het beeldbel-gesprek te komen:


Klik/druk op Nu deelnemen om het beeldbel-gesprek te starten:


Bent u aan het oefenen, dan hoeft u niet te wachten op uw behandelaar. Uw behandelaar zal op de afgesproken datum en tijd deelnemen.

Intakegesprek via beeldbellen

Heeft u een intake via beeldbellen? Bekijk de aanvullende informatie voor ouders.