Opleiding tot verpleegkundig specialist

Ben jij die verpleegkundige die graag met kinderen en jongeren werkt? Kun je goed schakelen tussen somatische en psychiatrische zorg? En ben je toe aan een volgende stap? Dan komen we graag met je in gesprek. Het gaat om een tweejarig werk-/opleidingstraject.

Man op trap web

Wat ga je doen?
Als verpleegkundig specialist lever je een bijdrage aan intake/diagnostiek en behandeling. Je ziet zowel de patiënt (kinderen/jongeren) als zijn ouders.

  • Je bent verantwoordelijk voor de zorgcoördinatie op casusniveau.
  • Naast de begeleiding van kind en ouder voer je de medicatiecontroles uit.
  • Je werkt binnen een multidisciplinair behandelteam en wordt begeleid door een verpleegkundig specialist en/of een kinder- en jeugdpsychiater.
  • Op het gebied van innovatie en onderzoek vervul je als VS GGZ een voortrekkersrol. Bovendien combineer je de patiëntenzorg met taken in de kwaliteitszorg, zoals innovatie en onderzoek en deskundigheidsbevordering.

Wat breng jij mee?
Je werkt graag met kinderen, jongeren en hun ouders. Je vindt het leuk om te pionieren en bent een enthousiaste doorzetter. Je bent pragmatisch en communicatief sterk. Bovendien ben je toe aan een nieuwe stap. En verder:

  • Je bent BIG-geregistreerd verpleegkundige met een getuigschrift van een bacheloropleiding zoals de HBO-V of een getuigschrift van een beroepsrelevantie HBO-/WO-opleiding.
  • Je hebt tenminste 2 jaar werkervaring binnen de GGZ, bij voorkeur in de kinder- en jeugdpsychiatrie.
  • Je bent goed in staat samen te werken in een multidisciplinair team.
  • Je hebt affiniteit met deskundigheidsbevordering en het verrichten van onderzoek.

Wat bieden wij jou?
Een stevige opleiding met volop mogelijkheden: je kunt zowel poliklinisch, ambulant als klinisch werken, op verschillende zorglijnen of bij een huisarts als specialistisch ondersteuner. Ook krijg je de kans om onderwijs geven aan verpleegkundigen. Kortom, je zult bij ons je vak verdiepen én verbreden.

Nieuwsgierig?
Neem dan contact op met Geke Meuken-Beugels, opleidingsmanager voor de VS-opleiding academie.opleidingen@karakter.com

“Karakter is een hele toffe plek om te werken met veel ervaring in opleiden. Je kunt hier echt iets toevoegen als verpleegkundig specialist.”

Frank van der Boom, verpleegkundig specialist bij Karakter.