Wilt u als ervaringsdeskundige andere ouders ondersteunen?

Heeft u een zoon of dochter die in behandeling is geweest bij Karakter of is de behandeling in de afrondende fase? En wilt u deze ervaring graag inzetten om anderen te ondersteunen? Dan is inzet als ervaringsdeskundige écht iets voor u!

Er zijn veel ouders die nu aan de start van een behandeltraject staan, of er op dit moment middenin zitten… Als ouder van een zoon of dochter in de jeugdpsychiatrie herkent u waarschijnlijk de angst, de onzekerheid, de onmacht en de wanhoop die komt kijken bij de problematiek en de behandeling hiervan. Het zien van een ervaringsdeskundige kan hoop en perspectief bieden in een situatie die soms uitzichtloos lijkt! Daarnaast geven veel ouders aan het prettig te vinden om te horen hoe iemand die in een zelfde of soortgelijke situatie heeft gezeten het destijds aangepakt heeft!

Karakter en Ixta Noa hebben een samenwerkingsverband. Ixta Noa is een organisatie die werkt voor mensen met psychische problematiek vanuit ervaringsdeskundigheid. Wanneer u wilt werken als ervaringsdeskundige ouder, voert u een kennismakingsgesprek met een van de medewerkers bij Ixta Noa om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Interesse?

Benoem dit dan bij een van de therapeuten of meld u aan via www.ixtanoa.nl

Wanneer er samen wordt besloten in de kennismaking dat het werken als ervaringsdeskundige passend is, volgt u nog voor u aan de slag gaat een training waarin u leert hoe u uw ervaringen in kunt zetten, zodat ze ondersteunend en/of helpend zijn voor de ander!

U krijgt voor het werken als ervaringsdeskundige een passende vrijwilligersvergoeding, evenals een reis-en onkostenvergoeding.