Onze behandelaren

Bij Karakter werken vele behandelaren, elk met hun eigen functie en specialiteit. Maak hier kennis met onze psychologen, psychiaters, gezinsbehandelaren, en nog veel meer andere behandelaren. Ze leggen zelf uit waarom ze bij Karakter werken.

Hieronder kan je zoeken naar jouw behandelaar

M. Bindels

Gezinsbehandelaar IHT

Martine: ik vind het interessant om samen met het hele gezin te zoeken naar mogelijkheden om elkaar weer te vinden. Dat doe ik door het gezin zo oordeelvrij mogelijk te benaderen en gezamenlijk te achterhalen wat er speelt en wat er nodig is.

Specialismen:

 • Systeemgericht werken
 • Competentiegericht werken

IBC Jeugd Nijmegen

R. Blom

Psychomotorisch therapeut
René: ik ben vriendelijk en nieuwsgierig, stel me gelijkwaardig op, bied veiligheid, nodig uit om kritisch te zijn, zelf na te denken wat helpt, laat je in je kracht, geef leerervaringen, confronteer als dat nodig is, oefen samen met nieuw gedrag, zoek naar wat werkt voor jou! Specialisme: Rots & Water, Mindfulness voor kinderen, jongeren en ouders. Ik doe met de UvA onderzoek naar Mindfulness bij autisme.

Zorglijn ASS Zwolle

J.C. den Boer

Kinder- en jeugdpsychiater
Jenny: ik ben gespecialiseerd in de patiënten met autisme en jonge kinderen, infants.

Zorglijn ASS Ede en Apeldoorn

P. Bolder

Gezinsbehandelaar

Flexibele Intensieve Behandeling LVB Ede

F.S. van der Boom

Verpleegkundig specialist

Frank: als ouder ben je expert op het gebied van je eigen kind. Daarom ben ik er erop gericht om samen met ouders te zoeken naar de allerbeste manier om hun kind verder tot ontwikkeling te laten komen. Een goede samenwerking met elkaar is daarbij belangrijk.

Als verpleegkundig specialist ben ik voornamelijk betrokken bij diagnostiek en medicamenteuze behandeling. Ik word omschreven als betrouwbaar, betrokken en recht door zee. Daarnaast ben ik vader van vier kinderen en ben ik drummer in verschillende bands.

Zorglijn LVB Ede en Apeldoorn

M. Boon

GZ-psycholoog

Mieke: ik ben een enthousiaste, betrokken en ervaren GZ-psycholoog, die graag samen met kinderen en hun ouders meedenkt, zodat de ontwikkeling van (jonge) kinderen met psychiatrische problematiek zo optimaal mogelijk kan verlopen.

Specialismen:

 • Jonge kinderen (infants)
 • Kinderen en jongeren met ASS
 • De behandelingen PRT en CGT.

Zorglijn SAOS Zwolle

L.H.P. Bos

Onderzoeksmedewerker

Lisa: ik vind het belangrijk dat de zorg voor kinderen en jongeren blijft vernieuwen, om zo voor iedereen de best passende behandeling te kunnen vinden. Bij Karakter combineer ik onderzoek en de klinische praktijk in onderzoeken naar aanvullende behandelingen voor kinderen en jongeren met ADHD.

Specialismen:

 • TRACE onderzoek
 • PROUD onderzoek

Zorglijn ADHD Nijmegen

L. Bos

Gezinsbehandelaar
Lise: ik vind het een leuk om met ouders en kinderen te werken en er samen voor te zorgen dat de situatie verbeterd en er fijner samengeleefd kan worden.

Zorglijn LVB Ede

A. Bosch

Promovenda, Orthopedagoog

Annick: ik wil graag een brug slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk, om zo de zorg voor kinderen en jongeren te kunnen innoveren. Binnen mijn promotieonderzoek brengen we de effecten in kaart van een dieetbehandeling bij kinderen met ADHD.

Specialismen:

 • TRACE onderzoek
 • ADHD
 • dieetbehandeling

Wetenschappelijk onderzoek Nijmegen

A. de Bourgraaf

GZ-psycholoog

Annika: een hoge dosis positieve energie en voldoening levert het werken met kinderen, jongeren en gezinnen mij iedere dag op. Ik vind de analyse van (probleem)gedrag bij kinderen, mede in relatie tot het gezin en de school, een bijzonder interessante puzzel. Als deze puzzel gelegd is, kunnen we een behandeling op maat aanbieden waar ik zelf graag werk met cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Zorglijn LVB Ede en Tiel

S.M. Bouwman

Kinder- en jeugdpsychiater

Zorglijn LVB Ede en Uden

A. van den Brandhof

Sociotherapeut

Zorglijn ASS Zwolle

A.J.J. Brinkman

Orthopedagoog, Wetenschappelijk onderzoeker

Annemieke: bij Karakter werk ik als orthopedagoog op de polikliniek en coördineer ik een wetenschappelijk onderzoek. Deze combinatie maakt mijn werk bij Karakter ontzettend leuk en uitdagend. Door de kennis van wetenschappelijk onderzoek en wat je hoort en ziet van kinderen en jongeren in de praktijk blijf je altijd alert op wat er in de diagnostiek en behandeling nog verbeterd kan worden.

Specialisme:

 • onderzoek over de Cognitieve Test Applicatie (COTAPP), zie www.cotapp.nl

Zorglijn SAOS Apeldoorn

L. Brouwer

Coördinerend behandelaar, Cognitief gedragstherapeut i.o

Lisette: ik werk bij zorglijn IBC Kind als coördinerend behandelaar. Daarnaast zie ik ook kinderen en jongeren van andere zorglijnen voor cognitieve gedragstherapie.

IBC Kind Arnhem

A. Buddiger

GZ-psycholoog
Anouk: ik werk als GZ-psycholoog binnen de zorglijn Stemming, Angst en Overige Stoornissen (SAOS). Daarnaast werk ik als specialistisch ondersteuner voor huisartsengroep de Poort in Wageningen (SOH).

Zorglijn SAOS Ede

L. Bulsink

Sociotherapeut

Enschede

D. Bus

Gedragstherapeutisch medewerker

Nijmegen

M. Bussink

Psycholoog

Zorglijn SAOS Enschede

I. Caniels

Gezinsbehandelaar

Zorglijn ADHD Ede

J. Cillessen

Gezinsbehandelaar
Janneke: daadkrachtig, betrokken en reflecterend zijn kernwoorden die bij mij passen. Ik werk samen met het gezin om hen weer in de goede richting te sturen. Hun eigen kracht en netwerk zijn hierbij van belang.

IBC Jeugd en Ambulant IHT Nijmegen