Onze behandelaren

Bij Karakter werken vele behandelaren, elk met hun eigen functie en specialiteit. Maak hier kennis met onze psychologen, psychiaters, gezinsbehandelaren, en nog veel meer andere behandelaren. Ze leggen zelf uit waarom ze bij Karakter werken.

Hieronder kan je zoeken naar jouw behandelaar

M.J. Huvenaars-Bakker

Psycholoog

Mireille: ik werk als psycholoog in Nijmegen en heb kennis en ervaring op het gebied van diverse psychiatrische stoornissen.

Specialismen:

  • Diagnostiek en behandeling van ASS
  • Betrokken bij Mindfullnes bij ADHD
  • Gepromoveerd op empathie en agressie bij jongeren met ASS, CD, en ODD

Zorglijn ASS Nijmegen

S. van Ierland-Veerhoek

GZ-psycholoog, Klinisch psycholoog i.o.

Sanne: ik vind het leuk dat mijn werk erg gevarieerd is, ik doe zowel diagnostiek als behandeling bij een diverse doelgroep. Dankzij mijn opleiding houd ik mij naast het klinisch werk ook bezig met management en wetenschappelijk onderzoek. Ik ga in behandelingen graag samen met jou op zoek naar manieren hoe jij zelf weer de kracht kunt krijgen om moeilijke dingen die je in je leven tegenkomt aan te kunnen.

Specialismen:

  • DGT therapeut
  • Ervaring in speciaal onderwijs Cluster IV

Zorglijn SAOS en ADHD Zwolle

J. Jacobs

Systeemtherapeut

Zorglijn SAOS Nijmegen

B. Jannink

Systeemtherapeut

Bianca: ik vind het erg inspirerend om met kinderen, jongeren en hun gezin samen te puzzelen en na te denken over vraagstukken die spelen en samen tot passende oplossingen te komen. Ik vind het prettig om te werken vanuit betrokkenheid, veiligheid, vertrouwen en openheid naar elkaar toe, dat wat ik de kinderen, jongeren en hun gezin zelf ook toewens in de omgang met elkaar.

Enschede

D. Jansen

GZ-psycholoog

Dirkje: ik werk binnen de zorglijn ASS. Voor dit zorgpad verricht ik diagnostiek en doe ik behandelingen. Ik vind het belangrijk om goed aan te sluiten bij het kind of de jongere en wijk daarvoor af van de gebaande paden als dat nodig is.

Zorglijn ASS Apeldoorn

M. Jansen

Mechteld: ik ben laagdrempelig, open en betrouwbaar. Vanuit gezamenlijkheid en gelijkwaardigheid zoeken naar passende en helpende oplossingen voor het hele gezin, waarbij de eigen kracht van het gezin voorop staat!

Zorglijn ASS en Infants Zwolle

R. Jansen

Gezinsbehandelaar

Zorglijn Infants en ASS Zwolle

F.J.J. Jansen- de Ruijter

Psycholoog, GZ-psycholoog i.o.

Fieke: ik ben betrokken bij kinderen, jongeren en hun ouders met allerlei soorten problemen en probeer hen met openheid, goed luisteren en geduld weer verder te helpen.

Zorglijn SAOS Nijmegen en Tiel

S. Janssen

Gezinsbehandelaar

Nijmegen

A. de Jong

Gezinsbehandelaar

Zorglijn Infants en ASS Zwolle

I.P de Jong

Behandelcoördinator

Ilja: ik ben eerlijk, open en betrokken. Vanuit gezamenlijkheid en gelijkwaardigheid gaan we, binnen de IPG-behandeling, zoeken naar passende en helpende oplossingen voor het hele gezin.

Zorglijn ASS Zwolle

M. de Jong

GZ-psycholoog

Maartje: ik vind het fantastisch als ik samen met andere collega's, vanuit onze kennis en ervaring, kinderen, jongeren en ouders weer een stukje op weg kan helpen in moeilijke periodes.

Zorglijn ADHD Ede

R. de Jong

Klinisch psycholoog

Zorglijn SAOS en ASS Zwolle

R. de Jong

Kinder- en jeugdpsychiater

IBC Kind Nijmegen

C. Joolink

Cognitief gedragstherapeutisch werker

Chris: ik leg aan kinderen, jongeren en ouders uit wat er wordt bedoeld met de diagnose die zij hebben gekregen. Daarnaast ondersteun ik ouders bij de opvoeding door middel van gesprekken. Ik geef therapie aan kinderen en jongeren die snel bang zijn, erg boos kunnen worden, moeite hebben met plannen, last hebben van tics of dwang, een negatief zelfbeeld hebben of problemen hebben met eten.

Zwolle

C.C.G.M. Joosten

Orthopedagoog, Coördinerend behandelaar

Lia: als orthopedagoog werk ik met veel plezier met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en heb daar in verschillende functies veel ervaring mee opgedaan. Ik vind het belangrijk dat kinderen waarmee iets mis gaat in hun ontwikkeling, zo vroeg mogelijk begeleid worden.

Specialismen:

  • VIPP-auti,
  • VIPP-SD,
  • Floorplay,
  • (senso)motorische ontwikkeling van kinderen.

Nevenfuncties:

  • Vanuit Karakter ben ik als gedragswetenschapper verbonden aan Kiecon en Integrale Vroeghulp.

Zorglijn Infants Hengelo

N.M. Kamphuis

Orthopedagoog, GZ-psycholoog i.o.

Zorglijn ASS en ADHD

G. Kamphuis-Krukkert

Vaktherapeut beeldend, Creatief therapeut

Gerda: Niet praten maar doen. Binnen een beeldend behandelproces ontstaan prachtige kunstwerken. Beelden kunnen zoveel zeggen. Ik ben betrokken bij het onderzoek van C. Schweizer "Wat werkt bij beeldende therapie voor kinderen met autisme"

Zorglijn SAOS Almelo

J.E. Karssen

Psycholoog, GZ-psycholoog i.o.

Janneke: ik denk en help graag mee met kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers (en andere betrokkenen) om er samen voor te zorgen dat iedereen weer in zijn kracht komt. Ik heb veel affiniteit met en kennis van ontwikkelingsstoornissen.

Verder houd ik mij als ambassadeur met passie bezig met de implementatie van eHealth binnen de organisatie en geef ik met veel plezier trainingen aan collega’s op het gebied van Blended behandelen.

Zorglijn SAOS Zwolle

L. van de Kempe

Psycholoog, GZ-psycholoog i.o.

Lotte: ik werk als GZ-psycholoog in opleiding voor de Zorglijn Stemming, Angst en Overige Stoornissen.

Zorglijn SAOS Arnhem en Nijmegen